Vágólapra másolva!
Minden szempontból nehéz út előtt áll a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely szombaton 16.45-kor a spanyol Astroc Segunto otthonában szerepel a Bajnokok Ligája A csoportjában.

Először is: a kiváló együttes első alkalommal lép pályára azt követően, hogy január 19-én autóbalesetben elhunyt Kulcsár Anita, a világ egyik legjobb beállósa. A népszerű sportoló utolsó találkozóját éppen a mostani rivális ellen játszotta, négy nappal a szörnyű tragédia előtt. A dunaújvárosiak a felfoghatatlan haláleset miatt két bajnoki és egy BL-összecsapásukat elhalasztották, vagyis két hetet hagynak ki.

"Érzem és remélem, Anita hiánya miatt úgy összekovácsolódhat a csapat, hogy képes lesz a régi játékát nyújtani, vagy még jobbat is talán, viszont azt senki sem tudja, mikor következik ez be" - mondta a valenciai elutazás előtt Kocsis Erzsébet, a klubot működtető cég ügyvezetője, akit éppen tíz éve választottak a világ legjobb női kézilabdásának. Hozzátette: a körülményekhez képest a legerősebb csapattal lépnek pályára.

A soron következő ellenfél nagyon veszélyes, január 15-én sokáig vezetett a Dunaferr otthonában, aztán - többek között Kulcsár remeklése miatt - 35-28-ra kikaptak.

Az is gondot jelent, hogy az Európát a napokban jellemző rossz időjárás miatt kiszámíthatatlan, a repülőgépek betartják-e a menetrendet. A dán Ikast Bording elleni útnál hasonló problémák adódtak.

Az A csoport állása a hétvégi forduló előtt:
1. Ikast Bording (dán) 6 pont/3 mérkőzés
2. Dunaferr 2/2 (62-56)
3. Astroc Segunto (spanyol) 2/3 (88-95)
4. Buducnost Podgorica (szerb-montenegrói) 0/2