Vágólapra másolva!
A Női Hivatásos Kosárlabda Liga Intéző Bizottsága a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége kérésére szerdán ismételten megtárgyalta a Ventwest-Foton Sopron csapatát működtető Bácska Sport Kft. kizárását, de nem talált jogi alapot a korábban meghozott kizáró határozat megváltoztatására - jelentette a Liga hivatalos honlapja.

Az Intéző Bizottság az újbóli vizsgálat során megállapította, hogy a Bácska Sport Kft. nem tud vagy nem akar kellő garanciát adni a másik soproni klub felé meglévő kétmillió forintos tartozása kifizetésére, noha 2004. október 5. óta kellő ideje lett volna az összeg előteremtésére. A soproni csapat képviselői azt a megoldást is elvetették, hogy a szövetség főtitkára, Bodrogváry Iván a tárgyalás napján, szerdán meghitelezi az összeget részükre, s azt legkésőbb 15 napon belül visszafizetik.

Az IB a korábbi döntése jóváhagyásakor azt is mérlegelte, hogy a Ventwest-Foton Sopronból eligazoló játékosok többsége beadvánnyal fordult a Ligához, többhavi elmaradt járandóságuk kifizetéséért. Ezenfelül a Bácska Sport Kft. üzletrészét eladó bajai főiskola is jelezte, hogy az új tulajdonosok még mindig tartoznak egy több millió forintos vételárrészlettel.

Mindezek figyelembevételével más döntést nem lehetett hozni, mint az előző kizáró határozat jóváhagyását. A tárgyaláson a soproni csapatot Füzy András ügyvezető elnök és a klub ügyvédje képviselte.

Ch. Gáll András