Vágólapra másolva!
Több ezren kísérték utolsó útjára Kulcsár Anitát, a Dunaferr és a magyar válogatott világklasszis kézilabdázóját, aki január 19-én hunyt el autóbalesetben. A győri Nádorvárosi köztemetőben játékostársak, sportvezetők, barátok, ismerősök búcsúztatták a 28 évesen meghalt népszerű sportolót.

Az Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes beállós múlt szerdán veszítette életét, amikor a Velence és Pusztaszabolcs közötti szakaszon járműve letért az útról, és egy fának csapódott. A 28 éves kiválóság a helyszínen meghalt.

A temetésen a Dunaferr képviseletében Szevenyei István szóvivő, a Magyar Kézilabda Szövetség részéről pedig Sinka László mondott beszédet. A temetésen jelen volt még többek között Lamperth Mónika belügyminiszter, Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal vezetője, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatója.

Forrás: MTI

Már Kulcsár Anita felravatalozott koporsójánál is több százan rótták le kegyeletüket. A temetőben nagy kivetítőn felidézték pályafutásának szép pillanatait, parádés góljait.

A játékost a Magyar Kézilabda Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a Dunaferr Női Kézilabda Klub és a Dunaferr Sportegyesület is saját halottjának tekinti.

Klubja visszavonultatta Kulcsár Anita 22-es mezét, ezzel a számmal már soha többet nem játszhat senki a dunaújvárosi csapatban.