Vágólapra másolva!
A nőknél a Szeviép-Szeged nem pályázik, a férfiaknál viszont az Albacomp esetleg jelentkezik a kosárlabda Európa-kupa Középső főcsoportjában a négyes döntő megrendezésére.

A nők regionális zárótornájára február 9-10-én kerül sor a négy résztvevő valamelyikénél, itt a Tisza-partiak mellett a horvát Croatia Zagreb és Sibenik, illetve az orosz Orenburg jöhet szóba.

"Jövő keddig lehet pályázni a lebonyolításra. Mi várhatóan nem szállunk harcba, részben a magas költségek miatt, részben pedig azért, mert ennek a viadalnak nincs igazi tétje, ugyanis az összes csapat bejut a páneurópai negyeddöntőbe" - mondta az MTI-nek Domokos Mihály ügyvezető, hozzátéve: Orenburg a nemzetközi szövetség szerint is túl messze van, de Zágráb például ideális helyszín lenne.

A fehérvári férfi gárda mellett a svájci Boncourt és Fribourg, valamint a cseh Novy Jicín jutott be a főcsoport végjátékába, amelyet február 16-17-re írtak ki. "Nem zárkózunk el a rendezéstől, de erről majd csak az anyagi feltételek ismeretében tudok pontosabbat mondani" - jelentette ki Nagy Gábor, az Albacomp ügyvezetője.

A férfiaknál szintén minden csapat automatikusan továbblép az összeurópai legjobb 8-ba, a regionális Final Fournak csak a helyezéseket illetően van szerepe.