Vágólapra másolva!
Napokkal a férfikézilabda-világbajnokság nyitánya előtt Nikola Eklemovic, a szerb-montenegrói válogatott és a Fotex KC Veszprém irányítója bejelentette, nem kíván pályára lépni Tunéziában.

Öt nappal a tunéziai világbajnokság kezdete előtt elhagyta a szerb-montenegrói férfikézilabda-válogatott edzőtáborát Nikola Eklemovic, a Fotex KC Veszprém irányítója.

"Nem kaptam elég játéklehetőséget, hogy bizonyíthassam, mit tudok. A döntésemet először a játékostársaimmal közöltem, majd megmondtam Veselin Vujovic szövetségi kapitánynak is, aki még a szlovéniai Eb előtt megígérte, én leszek az egyik játékos, akire épül a válogatott játéka. Ezzel ellentétben az első három mérkőzésen a padon ültem. Hogy ez ne történjen meg még egyszer, úgy döntöttem, elhagyom az edzőtábort. Senkivel sem veszekedtem, barátként váltam el mindenkitől, a csapatnak pedig sok sikert kívánok a vb-n" - nyilatkozta a játékos az újvidéki Magyar Szónak.

Korábban a Magyar Kézilabda Szövetség szorgalmazta, hogy az akkor még Szegeden játszó irányító válassza inkább a magyar nemzeti csapatot, végül Eklemovic mégis elfogadta a szerbek invitálását.

"Nem hiszem, hogy a válogatottba csak azért hívtak volna meg, mert a magyar együttesben is szívesen láttak volna" - mondta a klasszis, aki visszatért klubjához, s ott folytatja az edzéseket.

A szerb-montenegrói csapat a világbajnokság D csoportjába kapott besorolást, a vasárnapi, Katar elleni nyitány után még Németország, Norvégia, Egyiptom és Brazília lesz az ellenfél.

a szerb keret
kapusok: Sterbik Árpád (Ciudad Real, spanyol), Darko Stanic (Crvena zvezda), Danijel Saric (Santander, spanyol)
mezőnyjátékosok: Dragan Sudzum, Alem Toskic (mindkettő Partizan), Ratko Djurkovic, Danijel Andjelkovic (mindkettő Pick-Szeged), Marko Curuvija (Ademar Leon, spanyol), Ivan Nikcevic (Crvena zvezda), Nikola Kojic (Cimos Koper, szlovén), Zikica Milosavljevic (Caja Cantabria, spanyol), Ratko Nikolic (Altea, spanyol), Vladimir Petric (Porto, portugál), Vukasin Rajkovic (Metaloplastika), Milorad Krivokapic (Dunaferr), Vladica Stojanovic (Bidasoa, spanyol), Nenad Vuckovic (Chambery, francia), Marko Krivokapic (Granollers, spanyol), Alen Muratovic (Cangas, spanyol), Goran Djukanovic (Triest, olasz).