Vágólapra másolva!
Szerdán közelebb juthat a megoldáshoz a Német Kézilabda Szövetség, a szakemberek ugyanis ezt a napot jelölték meg, hogy közöljék a nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztra esélyes jelöltjeivel, kit tartanak a legjobb megoldásnak.

A decemberi, magyarországi Európa-bajnokság után Ekke Hoffmann közölte, nem kívánja meghosszabbítani szerződését a német női válogatott élén.

Ulrich Strombach, a szövetség elnöke akkor azt nyilatkozta, nincsenek időkényszerben, szeretnék megtalálnia legmegfelelőbb szakembert, akivel az együttes sikerrel vívhatja meg a nyári világbajnoki selejtezőket Lengyelország ellen s aki elvállal egy négyéves peridust. A végső cél ugyanis nem más, mint a pekingi olimpiai szereplés kivívása.

Első körben Leszek Krowicki, Dietmar Rösicke és Maik Nowak neve merült fel, a külföldi tréner ötletét pénzügyi okok miatt alapból elvetette a szövetség. A legfrissebb hírek szerint Nowak esetleges szerepvállalása még aktuális, képbe került a Leverkusen edzője, Renate Wolf is, ám a favoritnak már Thomas Happe (Dortmund) számít.

Az új szakvezetőnek márciusig kell munkába állnia, a válogatottra március 4-6. között ugyanis már egy riesai négycsapatos torna vár.

A válogatott fiatalítása elkerülhetetlen, az Eb-t követően olyan klasszisok jelentették be visszavonulásukat, mint Heike Schmidt (Oldenburg), Kathrin Blacha (Nürnberg), Nikola Pietzsch és Milica Danilovic (mindkettő Leipzig).