Vágólapra másolva!
Év végéig szóló szerződést kötött a Szolnok férfivízilabda-csapata és a Mapei Kft., amelynek értelmében az élvonalban szereplő együttes felveszi támogatója nevét. A szponzor idén már 700 ezer forinttal támogatta a klubot.

Anyagi problémákkal kezdődött az idei szezon a szolnoki férfivízilabda-csapatnál, ám úgy tűnik, egy szponzor érkeztével az együttesnek sikerül végleg megteremteni a működés feltételeit. Az uszoda- és strandfürdő-építésben érdekelt Mapei Kft. már eddig is 700 ezer forinttal támogatta a csapatot, s a hét közepén a szezon végéig szóló szerződést kötött a két fél.

A város vízilabdaélete közel 75 éves múltra tekint vissza, a szolnoki csapat 1949-ben került az OB I-be, s 1950-től Szolnoki Dózsa néven szerepelve hat országos bajnoki cím mellett három kupagyőzelmet szerzett. A sportág 5 olimpiai bajnokkal (Boros Ottó, Cservenyák Tibor, Hasznos II. István, Kanizsa Tivadar, Varga Tamás), 2 olimpiai bronzérmessel, továbbá 6 Európa-bajnokkal ajándékozta meg a várost.

A 2004-2005-ös szezonban 11 forduló után a gárda a 7. helyen áll, öt győzelem mellett hat vereség a mérleg. Lukács Dénes edző szerint az új csapatnak még össze kell rázódnia, de mindent megtesznek, hogy elérjék a célt, s a világ egyik legerősebb bajnokságában a legjobb nyolc között végezzenek.

A Mapei-Szolnok legközelebb szombaton, hazai közönség előtt száll medencébe, az ellenfél a Vasas együttese lesz.