Vágólapra másolva!
Szerdán Nicosiában, szombaton pedig Dabason lép pályára a magyar férfikézilabda-válogatott, amely ezúttal Ciprus ellen vív oda-visszavágós mérkőzéseket. A tét továbbra is a 2006-os, svájci Európa-bajnokságra való kijutás.

Fehéroroszország ellen két győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfikézilabda-válogatott az Európa-bajnoki selejtezők során, Skaliczki László megfiatalított, átalakulóban lévő együttesének főleg az idegenben, Minszkben begyűjtött két pont számíthat sokat.

A négyes csoport első két helyezettje ugyanis továbbjut a pótselejtezőbe, s mivel papíron a Ciprus elleni két meccs is győzelmeket ígér, Olaszország ellen már a csoportelsőség lesz a tét.

Előbb azonban még a szigetország legjobbjai várnak a magyarokra, együttesünk hétfőn Minszkből egyenesen Ciprusra indult, hiszen az első összecsapásra szerdán Nicosiában kerül majd sor. A 19 órakor kezdődő összecsapást a lengyel Dutka, Uszynski kettős vezeti.

Ellenfelünk első két találkozóját elveszítette Olaszországgal szemben, az első mérkőzésen, San Vito al Tagliamentóban 33-21-re kaptak ki, legeredményesebb gólszerzője a hatgólos Pelagias volt. A limassoli visszavágó már szorosabb csatát hozott, a hazaiak a nyolc találatig jutó Eftstathiades vezetésével mindössze 29-26-os vereséget szenvedtek.

Érdekesség, hogy a ciprusi kézilabda-szövetség mindössze 31 éves múltra tekint vissza, amíg a női bajnokságot hét csapat alkotja, addig a férfiaknál 8 élvonalbeli és 13 másodosztályú klub szerepel a hazai ligában.

a csoport további programja
január 12, szerda
Fehéroroszország - Olaszország
Ciprus - Magyarország

január 15., szombat
Magyarország - Ciprus

január 16., vasárnap
Olaszország - Fehéroroszország

január 19., szerda
Ciprus - Fehéroroszország

január 20., csütörtök
Olaszország - Magyarország

január 22., szombat
Fehéroroszország - Ciprus

január 23., vasárnap
Magyarország - Olaszország