Vágólapra másolva!
Hatalmas sikerként könyvelhető el, hogy a házigazda Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata a harmadik helyen végzett a vasárnap zárult CIB Lízing Kontinentális-kupa négyesdöntőjében. Mégpedig azért, mert a magyar bajnok nyerni tudott a hét NHL-es múltú hokissal felálló olasz Milano Vipers ellen, s csak egyetlen góllal kapott ki a szlovák listavezető, későbbi kupagyőztes Zvolentől, ráadásul a csúcsformájától elmaradó orosz Dinamo Moszkva elleni első harmadot sikerült döntetlenre mentenie.

A szervezőket is maximális dicséret illeti, mint ahogy a nemzetközi szövetség illetékesei ezt jelezték is. Először fordult elő, hogy a második számú európai kupának olyan ország adott otthont, amelynek válogatottja nem a világ élvonalában szerepel, ráadásul a házigazda nem az utolsó, negyedik helyen zárt. Ez volt minden idők legragosabb magyarországi hokis kupatornája.

"Jó volt magyarnak lenni, jó volt székesfehérvárinak lenni ezekben a napokban. Mindenkinek külön köszönet, aki hozzájárult ahhoz, hogy megrendezhessük ezt a tornát. Örök élmény marad, ráadásul a csapat nem vallott szégyent. Nálunk nem játszottak NHL-es hokisok, mégis úgy lettünk harmadikok, hogy a zólyomi gárdától majdnem pontot loptunk" - mondta Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója.

A torna legjobb kapusának az utóbbi években rengeteget fejlődött Budai Krisztiánt választották, aki 90,57 százalékos hatékonysággal hárította a lövéseket. A torna mind a hat összecsapása telt ház, 3500 néző előtt zajlott, külföldről csaknem ezren érkeztek a városba, akik - az eredményektől függetlenül - jól érezték magukat.

A CIB Lízing Kontinentális-kupa végeredménye
1. HKM Zvolen 6 pont
2. Dinamo Moszkva 4 pont
3. Alba Volán-FeVita 2 pont
4. Milano Vipers 0 pont

különdíjak
a torna legjobb kapusa: Budai Kriszián (Alba Volán-FeVita)
a torna legjobb hátvédje: Andrej Markov (Dinamo Moszkva)
a torna legjobb csatára: Michal Handzus (HKM Zvolen)
a legértékesebb játékos (MVP): Pavel Dacjuk (Dinamo Moszkva)

A hokis ünnepségsorozat folytatódik. Február 11-13-a között a budapesti Papp László Arénában rendezik a Pannon GSM-tornát, amelyen részt vesz a házigazda válogatott mellett az olimpiai és világbajnok, Világkupa-győztes kanadai, a 2002-es vb-győztes szlovák, valamint a német nemzeti csapat. Ez lesz minden idők legerősebb honi jégkorongviadala.