Vágólapra másolva!
A harmadik helyen végzett a rendező Alba Volán-FeVita a jégkorong Kontinentális-kupa négyesdöntőjében, miután a harmadik, utolsó fordulóban szenzációs játékkal 2-1-re legyőzte az NHL-es sztárokkal felálló olasz Milano Viperst. Kisebb meglepetésre a szlovák Zvolen 2-1-re nyert az orosz Dinamo Moszkva ellen, így megnyerte a székesfehérvári viadalt.

Kontinentális-kupa, négyesdöntő, 3. forduló:
Alba Volán-FeVita - Milano Vipers (olasz) 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
gól: Holeczy (50.), Gröschl (51.), illetve Felicetti (54.)

Az első harmadban csak helyzetekig jutottak el a csapatok, miközben a hazaiak egyszer, a vendégek kétszer kerültek emberelőnybe. A két kapus képességeit ennek ellenére nem igazán tesztelték.

A folytatásban a Milano fokozta a sebességet, de a rivális bírta a tempót. Igaz, Budainak egyre többet kellett védenie, s egy alkalommal szinte mindenki gólt látott, de a székesfehérvári kapus elfeküdve, karjával visszanyúlva óriásit mentett. Később az Alba Volán létszámfölénybe került, s akkor a másik hálóőr sziporkázott.

A záró játékrészben csodát láthatott a közönség. A harmad közepén Fodor szép passzát Holeczy vágta a hálóba, és ezzel vezetett a magyar bajnok. Aztán 42 másodperc múlva a korábban szívpanaszokkal kezelt Ocskay szolgálta ki Gröschlt, aki nem hibázott. Rákapcsolt a vendégsereg, és emberelőnyben szépített. A hajrában nagy volt az izgalom, mivel Ocskay elhibázott egy büntetőt, de ez nem okozott csalódást, mert sikerült kivédekezni a hátralévő három és fél percet.

Ezzel hatalmas sikert ért el az Alba Volán, mert a 2006-os torinói olimpiára készülő olaszok képviselőjét sikerült legyőzni, pedig a vendégeknél öt NHL-es is szerepelt most.

Négyesdöntő, 3. forduló:
Zvolen (szlovák) - Dinamo Moszkva (orosz) 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
gól: Handzus (20., 40.), illetve Mirnov (37.)

Az NHL-es világsztárokkal felálló Dinamo Moszkva végig nagy mezőnyfölényben volt, azonban a riválisnál is volt egy olyan hokis, aki a tengerentúlon ugyancsak klasszis: Michal Handzus (Philadelphia Flyers) az első és a második harmad legvégén is betalált, s ezzel eldöntötte a másodikszámú európai kupa sorsát. A moszkvaiak hiába támadtak lényegesen többet, a zólyomi kontrák állandó veszélyt jelentettek.