Vágólapra másolva!
A remekül küzdő házigazda Alba Volán-FeVita minimális különbséggel kapott ki a szlovák Zvolentől a jégkorong CIB Lízing Kontinentális-kupa székesfehérvári négyesdöntőjének második fordulójában.

Négyesdöntő, 2. forduló:
Zvolen (szlovák) - Alba Volán-FeVita 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
gól:
Török (5.), Jasecko (25.), illetve Kövér (36.)

Az első két helyzet a hazaiak előtt adódott, de aztán egy gyors ellentámadás végén Török látványos csel után megszerezte a vezetést. Nem játszott alárendelt szerepet a Volán, sőt, a harmad derekáig sokkal többet is lőtt kapura, csak éppen Krizan mindent védett. Később a vendégek átvették az irányítást, mezőnyfölényüket azonban nem tudták újabb gólra váltani, mert Budai remekelt.

A magyar kapus bravúrjaira a továbbiakban is szükség volt, mert záporoztak feléje az erős és jól helyezett lövések. A 25. percben viszont már ő sem segített, mert Jasecko emberelőnyben betalált. Annyira nagy volt a tudásbeli különbség a két csapat között, hogy csodának számított, hogy csak két góllal vezet az NHL-es sztárokkal és világbajnokokkal felálló szlovák éllovas, amelynek edzője az a Jan Jasko, aki korábban az Alba Volánnál, illetve a magyar válogatott élén dolgozott 2003 nyaráig. Mivel a vendégkapus ebben a szakaszban alig kapott lövést, ezért gyaníthatóan "elaludt", és alaposan elnézte Kövér kísérletét, így szépítettek a székesfehérváriak!

A záróharmadban sem változott a játék képe, javarészt a szlovákok támadtak, míg az Alba Volán a kontrákra hagyatkozott. Viszont a 3000 hazai szurkoló örömmel látta, hogy kínálkozott esély az egyenlítésre. Óriási, magyar pályákon szokatlanul magas volt az iram, de a vendéglátó - igazolva, milyen sokat fejlődött a honi hokisport - bírta a tempót. Az utolsó percre Budai helyett is mezőnyjátékos korcsolyázott a jégre, de nem sikerült kialakítani helyzetet.

A vereség ellenére az Alba Volán minden dicséretet megérdemel, hiszen a 2002-es világbajnok pontvadászat jelenlegi éllovasa ellen nyújtott sokáig emlékezetes produkciót. A zólyomiak számára így is csalódás az eredmény, de elmondhatják: legalább nem kaptak ki, mint válogatottjuk 2003 őszén Budapesten.

további eredmény:
Dinamo Moszkva (orosz) - Milano Vipers (olasz) 5-3 (1-1, 2-0, 2-2)
gól:
Mirnov (2.), Dacjuk (21.), Markov (25.), Afinogenov (45.), Rosa (55.), illetve Rickmo (5.), Savoia (44.), Smith (48.)

az állás:
1. Dinamo Moszkva 4 pont (13-3)
2 Zvolen 4 (8-2)
3. Milano Vipers 0 (4-11)
4. Alba Volán-FeVita 0 (1-10)