Vágólapra másolva!
Nincsen könnyű dolga Heiner Brandnak, a német férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ugyanis szűk egy hónappal a tunéziai világbajnokság előtt alapembereiről kell, hogy lemondjon. A tréner már kihirdette 19-es keretét, amelyet három fővel kell szűkítenie. A hivatalos felkészülés január 3-án kezdődik.

Nyolc Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes kézilabdázó maradt Németország férfikézilabda-válogatottjában, ez a mag egészül ki friss emberekkel a január 23-án, Tunéziában rajtoló világbajnokságra. Heiner Brand szövetségi kapitány feje ugyanakkor főhet, hiszen a visszavonuló klasszisok mellett sérülés miatt olyan nagy nevekre nem számíthat, mint Fritz kapus, Immel, Baur és Stephan.

"Alapvetően úgy gondoltam, hogy a világbajnokságon Daniel Stephan és Markus Baur vezetheti a fiatal csapatot, nélkülük nem lesz könnyű. Behívtam ugyan a keretbe Oleg Velikijt és Maichael Hegemannt, akik klubjukban ugyancsak irányítóként szerepelnek, ám ők alig ismerik a támadótaktikánkat. Ám a nehéz szituációkban szükségem van egy olyan játékosra, aki tudja, hogyan reagáljon" - mondta Brand.

Ismét ott van a csapatban Steffen Weber, aki a szlovéniai Eb-n már sikerrel helyettesítette Baurt, a lehetőség most ismét adott a 32 éves játékos számára. A csapat január 3-án találkozik Konstanzban, s első állomásként, a hat felkészülési meccs közül először majd Svájc ellen lép pályára január 8-án.

a német keret
kapusok: Carsten Lichtlein (Grosswallstadt), Johannes Bitter (Magdeburg)
mezőnyjátékosok: Pascal Hens (Hamburg), Von Behren (Gummersbach), Sebastien Preiss (Kiel), Holger Glandorf (Nordhorn), Oliver Roggisch (Essen), Jens Tiedtke (Wallau), Christian Zeitz (Kiel), Torsten Jansen (Hamburg), Heiko Grimm (Wallau), Steffen Weber (Kronau/Östringen), Florian Kehrmann (Lemgo), Christian Schöne (Magdeburg), Oleg Velikij (Essen), Christian Sprenger (Magdeburg), Michael Hegemann (Düsseldorf), Yves Grafenhorst (Magdeburg), Christoph Theuerkauf (Magdeburg).