Vágólapra másolva!
A nyári Unicum-kupa óta először, egyszersmind az idén utoljára játszott Budapesten a magyar férfivízilabda-válogatott, amely szerdán barátságos mérkőzésen 12-6-ra legyőzte a szlovák nemzeti együttest.

Eredmény:
Magyarország - Szlovákia 12-6 (1-2, 6-1, 2-1, 3-2)
a magyar góldobók:
Madaras 3, Benedek, Steinmetz Á., Kiss G. 2-2, Varga T., Fodor, Vári 1-1.

A Komjádi-uszodában évbúcsúztató meccsen, hivatalosan a Coop Gála keretében állt össze hosszabb szünet után újból a Kemény Dénes irányította, sydneyi olimpiai bajnoki címét Athénban megvédő gárda, amely a jövő évi világbajnoki selejtezőre készülő szlovák válogatottal vívott tét nélküli, de színvonalas és alapvetően közönségszórakoztató összecsapást.

A pólóvilág második vonalába tartozó vendégek - akik ellen mind a 22 korábbi hivatalos meccsét megnyerte a magyar válogatott - kellemes partnernek ígérkeztek a hazai együttes számára, amelyben hiánytalanul felsorakoztak az athéni diadal kiharcolói, bár a center Molnár Tamás csak a kispadon vállalt szerepet, a vízben nem, mivel a görög Olimpiakosz Pireusz elleni Euroliga-mérkőzésen megsérült a dobhártyája.

Szécsi-bravúrral indult a találkozó, hiszen büntetőt hárított a kapus, utána azonban kétszer is betaláltak a hálóba a vendégek (0-2). Jó darabig döcögött a Kemény-csapat játéka, mígnem Kiss Gergely, a 2004-ben a világ legjobb vízilabdázójává választott balkezes klasszis 4 méteresből szépített.

Az egyenlítés a második negyed elején a csapatkapitány Benedek Tibor révén született meg, majd a harmadik balkezes, Madaras Norbert is eredményes volt (3-2), s innentől kezdve már nem volt megállás: a magyar csapat kis túlzással számolatlanul lőtte a gólokat. És mintha a testvéries elosztásra is ügyeltek volna a játékosok, mert Steinmetz Ádám, Varga Tamás, Fodor Rajmund után lett Madaras az első duplázó (7-3).

A harmadik hét perc felettébb hatásos, hosszúsarkos Benedek-bombával rajtolt, de még ezt is felülmúlta Madaras "mérföldes" lökete (9-3). A játékrészt pedig egy sajátos "testvérprodukció" zárta le: a szlovák Gergely Mihály vette be bátyja, a magyar válogatottal olimpiai bajnokká lett Gergely István kapuját (9-4).

A zárónegyedben ismét az ifjabbik Steinmetz villant centerben, Vári Attila pedig távoli átlövéssel iratkozott fel a gólszerzők közé (11-5). Kiss "önismétlése" alakította ki a 12-6-os végeredményt.

A gálamérkőzés egyszersmind a nyilvános sportdiplomáciára is alkalmat kínált: nyilatkozatban foglalt állást, vagyis állt ki nyíltan is a 2006-os budapesti úszó Eb, s az utánpótlás lehetőségeit is jelentősen javító margitszigeti uszodafejlesztés mellett a válogatott két oszlopos tagja, Kásás Tamás és Szécsi Zoltán, az olimpiai bajnokcsapat egészének véleményét tolmácsolva.

A csapat a gálán búcsúzott el erre az évre a lelkes szurkolóktól, s a két ünnep között a kassai edzőtáborozáson igyekszik fetöltődni a jövő esztendei feladatokra, köztük a legfőbbre: a júliusi montreali világbajnoki megméretésre.