Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK hazai pályán óriási csatában négy ponttal győzött a spanyol Valencia ellen, míg a Szolnok 80-67-re kikapott a legutóbb ezüstérmes lengyel Gdynia vendégeként a nőikosárlabda-Euroliga 6. fordulójában.

Eredmény, B csoport:
MiZo-Pécsi VSK - Valencia (spanyol) 68-64 (13-14, 25-20, 12-11, 18-19)
pontszerzők: Hlede 13/9, Iványi 13/9, Branzova 9/3, Béres 11, Vilipic 8, Károlyi 14/6, illetve Sanchez 5/3, Holdsclaw 23, Batkovic 9, Valdemoro 21/3, Kireta 6, Aparisi.

Nehezen indult be a pécsi gépezet, hiszen az első néhány percben a spanyolok irányították a mérkőzést, ám egy 8-0-s rohanással sikerült egyenlíteniük a Rátgéber-lányoknak. Az első félidőben - amelyet rendkívül sok hiba jellemzett - óriási csata zajlott a pályán.

A második játékrészben Iványi Dalma vezetésével - főként védekezésben - feljavult a hazai együttes, de a támadással továbbra is hadilábon álltak a csapatok. A negyedik negyedben hatalmas rohanásba kezdtek az együttesek, és szinte védekezés nélkül rohamozták a palánkokat. Néhány perc elteltével úgy tűnt, a hajrában könnyedén hozza az összecsapást a pécsi együttes, ám a vendégeknek sikerült izgalmassá tenniük a befejezést.

A 4-1-es győzelmi mérlegnél tartó pécsiek jövő szerdán, idei utolsó nemzetközi mérkőzésükön a sereghajtó görög Sporting Athén otthonában játszanak.

A csoport másik mérkőzésén:
Dinamo Moszkva (orosz) - Kosice (szlovák) 90-57