Vágólapra másolva!
Nem kíván esélylatolgatásba bonyolódni, és inkább éppen a soron következő ellenfelekre hívja fel játékosai figyelmét Kiss Szilárd, a csütörtökön kezdődő magyarországi női kézilabda Európa-bajnokságra házigazdaként készülő válogatott szövetségi kapitánya.

"A hivatalos célkitűzés az első három hely valamelyikének megszerzése, de a lányok erősen fogadkoznak, hogy meg kívánják nyerni az Eb-t" - mondta az edző a tornát felvezető utolsó, győri sajtótájékoztatón.

"Először a csoportmérkőzésekre kell összpontosítani, és ezen belül is a nyitó, a fehéroroszok elleni mérkőzésre. Most még nem foglalkozunk az osztrákokkal és a franciákkal" - tette hozzá.

A magyar csapat valamennyi játékosa egészséges, és már nagyon várja az Eb-t. "Remélem, a közönség segít bennünket, hogy gyorsan átlendüljünk a kezdeti nehézségeken" - mondta Kiss.

Az Eb négy csoporthelyszíne - Győr, Békéscsaba, Debrecen, Zalaegerszegen - közül előbbi két városban fogynak a legjobban a jegyek, itt szinte garantált a teltház. A viadalra kiadandó 80 ezer belépőből eddig 40 400 kelt el. Az is biztos, hogy a december 19-i zárás alkalmával is megtelik a budapesti Papp László Aréna.

Sinka László főszervező, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára kiemelte, az Eb költségvetése 450 millió forint, de ez az összeg - amint Vanyus Attila, az MKSZ alelnöke hozzáfűzte - nem tartalmazza a magyar válogatottnak szánt prémiumot. Konkrét összeget egyikük sem volt hajlandó elárulni. Annyi biztos, hogy az első és második hely között többmilliós a különbség, és még az ötödik hely is ér 1-2 milliót.

A kontinenstornáról a dobogósok részt vehetnek a jövő évi szentpétervári vb-n, míg az első öt helyezett szerez kvalifikációt a 2006-os svédországi Eb-re.