Vágólapra másolva!
A nagy köd miatt nem tudott Bécsből elrepülni Ukrajnába a Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapata, így szombaton biztosan nem játssza le a Zaporizzsja elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzését. A találkozót vasárnap délelőtt rendezik meg.

Hajnal Csaba veszprémi klubelnök a távirati irodának elmondta, a nagy köd miatt pénteken nem szállt fel a Dnyipropetrovszkba tartó gép, és legkorábban - ha az időjárás engedi - szombaton délelőtt utazhatnak tovább. Mivel az összecsapást szombat délután - helyi idő szerint 17 órakor (magyar idő szerint 16 órakor) - tartották volna, így azt el kell halasztani.

A találkozót vasárnap magyar idő szerint 9.30-kor rendezik. A veszprémiek eredetileg attól tartottak, hogy a feszült ukrán belpolitikai helyzet miatt nehéz lesz a közlekedés, de végül az időjárás szólt közbe.

A másik BL-csapat, a Pick Szeged alaposan "belehúzott", hiszen a címvédő s egy hete az európai Szuperkupában diadalmaskodó szlovén Celje vendége lesz. A Tisza-partiak tulajdonképpen a legnehezebb csoportmásodikkal kerültek össze. Érdekesség, hogy egy éve a magyar együttes ugyancsak az aktuális címvédővel került párba, és akkor nagyszerű játékkal búcsúztatta a francia Montpellier-t. Most is hasonló teljesítményben bíznak a szegediek.

A Dunaferr EHF-kupás ellenfele, a Wroclaw a második helyen áll a lengyel bajnokságban. Átlagban 35 gólt lő mérkőzésenként, fiatal, hajtós csapat, s ahogy Sári Árpád, a dunaújvárosiak technikai vezetője fogalmazott, nagyon hasonlít egymásra a két gárda.

a hét végi program
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Celje (szlovén) - Pick Szeged, szombat 18.00
Zaporizzsja (ukrán) - Fotex KC Veszprém, vasárnap 9.30

EHF-kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Wroclaw (lengyel) - Dunaferr, vasárnap 19.00