Vágólapra másolva!
Az orvosok szerint már vagy három hete baj lehet Bencze Zoltán szemével. Az Albacomp kosárlabdacsapatának válogatott centre zavaros látásra panaszkodva ment el a szemészetre, ahol kiderült, levált az egyik retinája. A játékos a műtétet követően három hónapig nem léphet pályára.

Néhány napja még a válogatott kulcsemberének számított, most viszont három hónap kihagyás vár Bencze Zoltánra, az Albacomp kosárlabdacsapatának centerére. A 23 éves játékos - aki nyáron megfordult az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers nyári táborában is - szempanaszok miatt ment orvoshoz, ahol kiderült, komoly a baj.

"Belenyúltak a szemembe mérkőzés közben, ez már nem először történt meg. Zavaros lett a látásom, szűkült a látóterem" - nyilatkozta Bencze a FehérvárSportnak. A diagnózis szerint a kosaras jobb szemén levált a retina, így csütörtökön műtét vár rá.

"Először is rettentően sajnálom, hogy egy ilyen baleset érte, szakmai szempontból a lehető legrosszabb időben jött, hiszen a játékos most tért vissza a válogatottól. Most kezdhettük volna meg a közös munkát, ráadásul palánk alatti, magasabb centerünk dőlt ki a sorból" - mondta az Albacomp mestere, Farkas Sándor.

A csapat tehát egyik legfontosabb emberét veszítette el, így már a hét végi, Göcsej-kupán is az a nagy kérdés, hogyan pótolják a játékost. A szakemberek szerint Góbi, Bódi és az amerikai Younger képes lehet helyettesíteni Benczét - új kosaras szerződtetésére nincs pénz Fehérvárott.