Vágólapra másolva!
A harmadik helyen végzett a magyar jégkorong-válogatott a Volvo Bus Euro Tour-sorozat székesfehérvári állomásán, miután az utolsó fordulóban 3-1-re kikapott a világ élvonalához tartozó dán csapattól.

3. forduló:
Dánia - Magyarország 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
gól:
Andersen (23., 60.), Damgaard (38.), illetve Borbás (36.)

Az első harmad elején és végén a magyarok dolgoztak ki több helyzetet, a közbeeső időben azonban a dánokat több esetben is csak a balszerencse akadályozta meg abban, hogy vezetést szerezzenek. A következő játékrész kezdetén - már másodszor - emberhátrányba kerültek a hazaiak, Andersen pedig élt a lehetőséggel: közelről kotorta a pakkot a hálóba.

Nagyobb sebességre kapcsolt a magyar csapat, és hibázásra kényszerítette a világ élvonalához tartozó riválisát. Saját kapuja mögött elveszítette a korongot a skandináv gárda, Erdősi centerezéséből pedig Borbás szép csel után egyenlített.

Az öröm nem tartott sokáig, mert Sándor került a büntetőpadra, Damgaard távoli lövése pedig irányt változtatott a menteni igyekvő Vas Márton botján, így Budainak nem maradt esélye a védésre.

A zárófelvonásban a dánok támadtak, de a magyar hálóőr változatlanul remekelt. A hajrában aztán helyette is mezőnyjátékost kellett az egyenlítés reményében pályára küldeni, de Andersen nem kegyelmezett, és négy másodperccel a vége előtt beállította a végeredményt. A bekapott gól egyben azt is jelentette, hogy a magyar együttes nem a második, hanem a harmadik helyen zárt. A torna legjobb csatárának Ocskay Gábort választották.

A másik vasárnapi mérkőzésen:
Norvégia - Horvátország 7-2 (2-0, 4-1, 1-1)

A végeredmény:
1. Dánia 6 pont
2. Norvégia 3 (11-7)
3. Magyarország 3 (11-8)
4. Horvátország 0.