Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott a hajrában lőtt emberhátrányos góllal 2-2-es döntetlent játszott Norvégiával a Volvo Bus Euro Tour-sorozat székesfehérvári állomásának második fordulójában.

A 2. forduló:
Magyarország - Norvégia 2-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0), hosszabbítás után
gól: Sándor (32.), Sille (58.), illetve Aaby (11.), Marthinsen (35.)

Jól kezdtek a hazaiak, több gólhelyzetet is kidolgoztak, azonban Tommy Lund remekül védett. Aztán Sándort kiállították, és Aaby emberelőnyben egy távoli lövésbe belenyúlva megszerezte a norvégoknak a vezetést.

A folytatásban változatlanul a magyarok irányítottak, a skandinávok erejéből inkább csak a rombolásra futotta. A nagy ziccerek kimaradtak, de a szerencse a hazaiak mellett volt: a hátsó palánkról visszapattanó korongot a jókor érkező Sándor kotorta a hálóba. Azonban újabb emberhátrány következett, és megint a norvégok lőttek gólt. Gabrielsen kísérletébe Marthinsen piszkált bele, és Budai kapusnak esélye se volt a hárításra.

A harmadik harmadban az idővel is játszottak a vendégek, hiába. Amikor a magyarok ismét emberhátrányban voltak, és már csak két és fél perc maradt hátra, a hátvéd Sille ugrott ki, és higgadtan egyenlített. Jött a hirtelen halálos hosszabbítás, de újabb találat már nem esett.

A másik mérkőzésen:
Dánia - Horvátország 10-0 (2-0, 1-0, 7-0)

Az állás:
1. Dánia 4 pont
2. Magyarország 3
3. Norvégia 1
4. Horvátország 0 (3-18)

A vasárnapi program:
Norvégia - Horvátország 15.30 ó
Magyarország - Dánia 19