Vágólapra másolva!
Válogatott átlövő helyett válogatott átlövő érkezik a Debrecen nőikézilabda-csapatához. A kétismeretlenes egyenlet megoldását Tóth Mária és Borók Rita személye jelenti, előbbi minden valószínűség szerint a dán SK Aarhus együttesében folytatja pályafutását, míg utóbbi többszöri visszavonulási szándéka ellenére egyéves szerződést kötött a Lokival.

Hazai pályán tornagyőzelemmel készült a szeptemberi nyitányra a Debrecen nőikézilabda-csapata, amely a CTS-Informatika-kupa döntőjében 24-22-re verte a román Rapid Bucuresti együttesét. A torna harmadik helyét az orosz Rosztov Don szerezte meg, a torna gólkirálynője az oroszok játékosa Natalia Jeudokova lett 26 találattal. A legjobb kapusnak a bukaresti Kristina Dogarut, a legtechnikásabb játékosnak pedig a debreceni Orbán Annamáriát választották.

Ami a debreceni csapatot illeti, meglepetésre ismét csatasorba áll Borók Rita, aki gerincproblémái miatt egyszer a Dunaferrben és egyszer a DVSC-ben is bejelentette visszavonulását. A válogatott átlövő elmondta, megkereste őt Laurencz László vezetőedző, s miután a közös edzések alapján a szakvezető úgy ítélte meg, hasznára lehet az együttesnek, egyéves szerződést kötött.

Távozik viszont egy másik átlövő: Tóth Mária Dániában, az Aarhus együttesében folytatja pályafutását. A 22 éves, 11-szeres válogatott kézilabdázó augusztus közepe óta a skandináv csapatnál tartózkodik, Jesper Holmris vezetőedző szerint 196 cm-es magasságával nagy hasznára lehet az együttesnek.

Tóth 2006-ig kötött szerződést, posztján vetélytársa az atlantai olimpiai bajnok Maja Grönbek, a norvég világbajnok Marianne Rokne és az izlandi Habba Skulladottir lesz.

eredmények, CTS-Informatika-kupa
döntő:
DVSC - Rapid Bukarest 24-22 (16-12)
legjobb dobók:
Szűcs 5, illetve Busuioceanu 6.

a 3. helyért:
Rosztov Don - Hódmezővásárhely 28-22 (18-12)
ld.:
Basileva 6, ill. Wolf 5.

az 5. helyért:
Michalovce - Nagybánya 20-19 (12-10)
ld.:
Tothova 7, ill. Pop 5.

a 7. helyért:
Derecske - Hajdúnánás 22-18 (9-13)
ld.:
Zubnyica 7, ill. Sopronyi 6.