Vágólapra másolva!
Alapos változáson ment keresztül a Zalaegerszeg és a Marc-Körmend férfikosárlabda-csapata, ám amíg előbbi együttesre inkább a fiatalítás jellemző, addig a két évvel ezelőtti bajnok a rutinos játékosokra építi a 2004-2005-ös csapatát.

Zalaegerszegen - mint majdnem mindegyik kosárcsapatunknál - a pénz, illetve annak hiánya behatárolja a lehetőségeket, nem véletlen, hogy a zalai klub nem is tervez külföldi felkészülést és edzőtábort. A nagy öregek közül Polster Péter és Bencze Tamás visszavonult, előbbi a csapat gyúrója, utóbbi a ZTE Zala Volán női csapatának edzője lett. A klub nem hosszabbított szerződést Szájer Józseffel és Képli Péterrel, Gáspár Dávid az Albacomphoz igazolt, de nem maradt a zalai megyeszékhelyen a két légiós, Cole és Plevnik sem.

Az új szerzemények egytől egyig fiatalok: Keresztes Rafael Körmendről, Wehner Zoltán a B csoportos Dianna SE-től, Kovács Viktor Kanizsa KK együttesétől, míg Cseszlai Ádám Paksról került a kék-fehérekhez. A csapat még légiósokat keres (kettes és hármas posztra), információink szerint már tárgyaltak is Clint McDaniellel, illetve Darecko Rawlinsszal.

Körmenden évről évre új csapatot kell építeni, nincs ez másképp idén sem. Komoly a távozók listája, hiszen az áprilisban távozó amerikai Lee Nixon után minden bizonnyal Jibrahn Ike sem marad a vasi kisvárosban. A tavalyi kezdőcsapatból Trummer Rudolf Debrecenbe, Mujanovics Samir az osztrák Fürstenfeldbe, Lóránt Péter az olasz Benetton Trevisóba, Keresztes Rafael pedig Zalaegerszegre szerződött.

Érkezési oldalon két egykori nagy kedvenc visszatérésének örülhetnek a szurkolók, Charles Edmonson és Érsek István mellett azonban a legnagyobb erősítést a válogatott Grebenár Péter megtartása lehet. A vezetés ugyan felvette a kapcsolatot a bumerángként vissza-visszatérő horvát Denis Toromannal, ám a két évvel ezelőtti bajnokcsapat egyik erőssége már aláírt a Sibenikhez, így biztosan nem lesz a Körmend játékosa.

A csapat a hagyományokhoz híven elindul a soproni Krasznai- és a zalaegerszegi Göcsej-kupán.