Vágólapra másolva!
Sikerült megállapodnia a Dunaferr nőkézilabda-csapatának Németh Helgával, így a Viborgtól hazatérő jobbátlövő egy évre a magyar bajnokhoz kötelezte el magát. Bemutatta új csapatát a TV Mainzlar nőikézilabda-együttese is, amely meglepetésre két magyart, Mátyás Kittit és Baboi Kornéliát is szerződtette a Kőbányai Spartacustól.

Hetek óta hallani lehetett a hírről, a Dunaferr nőikézilabda-csapata tárgyal Németh Helgával. Az információt a sportnapilapban a dunaújvárosi vezetők is megerősítették, majd kedden Takács Csaba, a klub szakosztály-igazgatója az együttes hivatalos honlapján is megerősítette: a világklasszis jobbátlövő egy évre kötelezte el magát.

A balkezes játékos az elmúlt évet a dán Viborgban töltötte, a klubbal triplázott, a bajnokság és a dán kupa mellett megnyerte az EHF-kupát is - éppen a Győri Graboplast ETO ellen. Hazatérésével kapcsolatban korábban is röppentek fel pletykák, ám a Cornexihez személyes konfliktusa miatt nem szerződhetett.

A Dunaferr viszont nagyon húzhat megszerzésével, hiszen Radulovics Bojana után másik világklasszissal rendelkezik a magyar szinten hiányposztnak számító jobbátlövő szerepkörében.

Németh korábban olyan klubokban fordult meg, mint az osztrák Hypo Niederösterreich vagy a horvát Podravka Koprivnica, de szerepelt korábban a Dunaferrben is. A 31 éves játékos eddigi közel 150 válogatottbeli fellépésén 500-szor volt eredményes - ám a dániai szerződése körüli hercehurca miatt tavaly lemondta a nemzeti csapatbeli szereplést.

Sajtótájékoztató keretében bemutatta a 2004-2005-ös szezonra kialakított új keretét a TV Mainzlar nőikézilabda-csapata. A Bundesliga tavalyi szezonjában a 11. helyen végző együttese a Licher sörgyár szponzorációjának köszönhetően hét új játékost is szerződtetni tudott.

Bernd Bierau klubmenedzser és Berndt Dugall szakosztály-igazgató az új tréner, Norbert Gwiozda mellett bemutatta a friss igazolásokat is. A fehérorosz Tatjana Klimankova, a liga egyik legjobb játékosa, a Nürnbergtől érkezett, de a Mainzlar játékosa már Dana Kläring (THC Erfurt), a macedón válogatott Andrijana Atanasoska (TUT-KOM Brend Prilep), az izlandi nemzeti csapatban is szerepelt Elfa Björk Hreggvitsdottir Vvalur Reykjavík), illetve az athéni olimpiára készülő görög Anna Pszata (VfL Oldenburg) is.

Ami nagy meglepetés, a csapatban két magyar is játszik majd, a kapus, Mátyás Kitti és az irányító, Baboi Kornélia a Bp. Kőbánya-Spartacustól szerződött a Bundesligába.

Baboi 1971. május 27-én született, 169 cm magas, 62 kg testsúlyú, a hároméves Szpari-szereplést megelőzően két évet az akkor még élvonalbeli AGRO SE Orosháza színeiben húzott le, 1997-99 között pedig a Békéscsabai NKC felnőttcsapatát erősítette. Mátyás 1977. augusztus 26-án született, a 177 cm magas, 60 kg súlyú kapus az elmúlt két szezonban 50-szer állt a kőbányai kapuban, előtte a Vasasban (1999-2002), és Szekszárdon (1997-99) védett.

A tavalyi csapatból Dorthe Wiedenhöft Nass, Peggy Treeg, Kerstin Grölz és Ina Krtschil maradt meg hírmondónak. A klubvezetés célja az első hatba jutás, a csapat első hivatalos mérkőzését augusztus 21-én, az Oldenburg tornáján játssza majd.

Magyarok próbajátékon a Bundesligában/sport/csapat/kezilabda/20040714sorsoltak.html?pIdx=1