Vágólapra másolva!
Előszerződést kötött Szuper Leventével a német jégkorong-bajnokságban ezüstérmes Berlin Eisbären, miután a magyar kapus sikeresen átesett az orvosi vizsgálaton.

A 24 éves válogatott játékos hétfőn utazott a német fővárosba, majd teljesítette az előírt teszteket. Ezt követően lakást és autót biztosítottak számára. A berlini gárda vezetősége augusztusban - néhány felkészülési mérkőzés és több tucat edzés alapján - dönt, hogy véglegesen szerződteti-e Szupert.

Vasárnapig még a fiatalok tréningeznek a Jegesmedvéknél és majd csak a jövő héten áll fel a komplett csapat. A hálóőr azért döntött úgy, hogy nem a tengerentúlon vág neki az új évadnak, mert a játékosok és a klubtulajdonosok közötti bérvita miatt valószínűleg nem kezdődik el a tervezett időben, azaz októberben az NHL következő idénye.

Amennyiben sikerül megállapodnia a berlini klubbal, akkor az elmúlt évekhez képest minden bizonnyal többször állhat majd a magyar válogatott rendelkezésére. Szuper 2000 és 2003 között a Calgary Flames, az elmúlt idényben pedig a St. Louis Blues tartalékcsapatában játszott. A magyar kapus már szerepelt Németországban: az 1997/98-as szezonban a Krefeld Pinguine junior együttesében 40 mérkőzésen védett és átlagban 2,69 gólt kapott.