Vágólapra másolva!
Meglepő fordulatot vett Fodor Gergely ügye, az Albacomp válogatott kosárlabdázójáról azt tudni lehetett, hogy nem marad Fehérváron, de csapatválasztása első hallásra váratlannak tűnik. Fodor ugyanis a kilincselő nagycsapatok helyett az újonc Vitai Eger-Fekete Sasok ajánlatát fogadta el.

"Fodor Gergely megszerzése igazi sztárigazolás, ami ugyancsak a korábban már vázolt elképzeléseink komolyságát bizonyítja. Nagy dolognak tartom, hogy egy ilyen nagyszerű játékost sikerült Egerbe csábítanunk. Az ő személye mindenképpen garancia lehet arra, hogy az előttünk álló idényben nem egy vergődő, kiesés elől menekülő csapatot láthatnak majd szurkolóink" - nyilatkozta a Heves megyei Hírlapnak Dániel Tamás, az együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetője.

Fodor a lapnak elmondta, az Albacompnál nem kapott megfelelő ajánlatot, a több megkeresés közül azonban a legszimpatikusabb az egri csapaté volt, ez mindenképpen egy új kihívást jelent számára.

A játékoskeret így szépen alakul, Carl Mitchellnek és Hartvich Tamásnak aláírt, érvényes szerződése van, de a klub már megegyezett Ughy Alberttal, Kollár Balázzsal, Zsemlye Sándorral, Petrucsik Krisztiánnal és Kiss Károllyal is. Ami biztos, Peter Praznovsky biztosan távozik, a szlovák válogatott centerre a frankfurti játékosbörzén felfigyeltek az ügynökök, a csapat hivatalos honlapja szerint Belgiumban folytatja pályafutását.

Az egriek az új szezonnak új szakavezetővel vágnak neki, az egykori csepeli válogatott klasszis Radovics József Gödről érkezik a kispadra.