Vágólapra másolva!
Ha két mérkőzésen mindössze egy perc erejéig is, de beleszagolt az NBA légkörébe Bencze Zoltán, az Albacomp kosárlabdacsapatának fiatal centere. A magyar játékos a Minnesota Summer Basketball League ötnapos tornáján vesz részt, s a Philadelphia 76ers teszteli.

A tavalyi draftszereplés után idén ismét Amerika meghódítására készül Bencze Zoltán, az Albacomp kosárlabdacsapatának fiatal centere. A játékos a Philadelphia 76ers meghívására a nyári ligák egyikén, Minneapolisban vesz részt, csapatában ő az egyetlen légiós.

A Minnesota Summer Basketball League elnevezésű viadalon hat együttes lép pályára, a házigazda Minnesota Timverwolves és a Philadelphia mellett az újonc Charlotte Bobcats, a Detroit Pistons, a Milwaukee Bucks és Toronto Raptors vesz részt.

Az első összecsapáson a Philadelphia 76ers - meglepetésre - 79-67-re verte a házigazda Minnesota Timberwolvest, a Philadelphia legeredményesebb kosarasa a 23 pontos Willie Green, a 15 pontos Andre Igoudala és a 12 pontos Demetrius Alexander volt. Az 54-es mezben szereplő Bencze egypercnyi lehetőséget kapott.

Magyar idő szerint csütörtökön Bencze nem lépett pályára, a Philadelphia 76ers pedig kikapott a Detroittól 75-67-re. A Philadelphia legjobb dobója ezúttal a 22 pontot termelő John Salmons volt.

A Philadelphia 76ers kerete
Bencze Zoltán, Demetrius Alexander, Tyrone Barley, Anwar Ferguson, Marques Green, Willie Green, Sani Ibrahim, Andre Iguodala, Kyle Korver, Alhaji Mohammed, Omari Pearson, John Salmons.
a torna menetrendje, eredményei
július 6., kedd




július 7. szerda
Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 71-67
Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 75-67
Charlotte Bobcats - Minnesota Timberwolves 81-76

július 8., csütörtök
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors
Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks
Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons

július 9., péntek
Charlotte Bobcats - Philadelphia 76ers
Detroit Pistons - Toronto Raptors
Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks

július 10., szombat
Detroit Pistons - Charlotte Bobcats
Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors

a 2004-es NBA/Pro Summer Basketball Leagues-ek menetrendje
július 6-10.: Orlando Pepsi Pro Summer League
július 6-10.: Minnesota Summer League
július 10-25.: Southern California Summer Pro League
július 13-18.: Reebok Vegas Summer League
július 16-24.: Reebok Rocky Mountain Revue.