Vágólapra másolva!
Szlovéniai információink szerint magyar kapust szerződtetett a Krim Ljubljana nőikézilabda-csapata. A távozó norvég világklasszis Cecilie Leganger helyét Farkas Andrea, a Ferencváros, a Dunaferr, a Cornexi és a Vasas egykori hálóőre foglalhatja el.

Amikor kiderült, minden bizonnyal nem hosszabbítja meg szerződését a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes nőikézilabda-csapattal Cecilie Leganger, szlovéniai források azt latolgatták, ki lehet majd a norvég klasszis utóda. Jure Jankovic, a Krim Ljubljana elnöke elárulta, hogy a klub kelet-európai kapust keres, így felmerült Pálinger Katalin és Sugár Tímea neve is.

Azt Tone Tiselj, a csapat vezetőedzője meg is erősítette érdeklődésünkre, hogy Pálingert többször is szerette volna szerződtetni, de a Dunaferr játékosát nem tudta megszerezni, míg Sugár neve a Ferencvárostól történő távozás miatt kerülhetett reflektorfénybe.

Az igazi meglepetés azonban még váratott magára, a Delo című szlovén laptól kapott információ szerint (amelyet Jankovic megerősített), a Krim új kapusa Farkas Andrea lett. A Vasas kézilabdázója gyakorlatilag egy éve a visszavonulását fontolgatja, nem fogadta el a ferencvárosi ajánlatot sem, mondván, inkább Olaszországba szerződik.

Farkas korábban a Ferencvárost, a Dunaferrt, majd a francia Metz csapatát erősítette, s 2002 nyarán szerződött a Cornexihez, majd tavaly a Vasashoz. A 130-szoros válogatott kapus utoljára a 2001-es olaszországi világbajnokságon öltötte magára a nemzeti csapat mezét.

Információink szerint a Krim másik kiszemeltje Ganna Szjukalo, a Vác ukrán légiósa, az ötvenszeres válogatott játékos tagja volt a decemberi, horvátországi vébén negyedik helyen végző együttesnek is.