Vágólapra másolva!
A horvát világbajnok Mirza Dzomba után a Fotex KC Veszprém férfi kézilabdacsapatának másik sztárját, Sterbik Árpádot is szeretné megszerezni a spanyol Ciudad Real. Spanyol források szerint a klub három évre szerződtetné a szerb válogatott kapust, esetleges utódjaként a horvát Vlado Sola vagy Valter Matosevic jöhet szóba.

Fazekas Nándor távozása után egy másik válogatott kapus, Perger Zsolt érkezése megnyugtatta a veszprémi kézilabda-szurkolókat, főleg annak ismeretében, hogy a 2004-2005-ös szezonra tervezett keretben maradt az "állandóság", azaz Sterbik Árpád. Ezek után bombaként robban a hír: a spanyol Ciudad Real jövő nyár helyett kész idén szerződtetni a szerb válogatott kapusát.

A Veszprémi Napló úgy értesült spanyol forrásokból (például a vezető ibériai sportnapilapból, a Marcából), hogy a világválogatott kapus már elkötelezte magát. Hunyadfalvy Ákos, a Fotex KCV elnöke az MTI-nek elmondta: mivel Sterbiket még egyéves megállapodás köti a Fotexhez, a Ciudad Realnak ki kell őt vásárolni. Ebben az ügyben már tárgyalt a két fél, egyezség viszont még nem született.

"A pénz fontos dolog, de nem minden. Meg kell vizsgálni, tudunk-e Sterbik helyére megfelelő embert igazolni, mivel a másik kapusunk, Fazekas Nándor már a német Nettelstedhez igazolt" - nyilatkozta Hunyadfalvi.

A Mundo Deportivo csütörtöki számában úgy vélekedett az ügyről, hogy Sterbik biztosan a Ciudad Realé lesz, s hároméves szerződés köt a klubbal. A hírt alátámasztani látszik, hogy a csapat jelen pillanatban csupán egy kapussal, José Javier Hombradosszal rendelkezik, a másik hálóőr, José Manuel Sierra ugyanis visszatér tavalyi csapatához, a BM Valladolidhoz.

Veszprémben a nagy kérdés, kivel pótolják Sterbiket - ha valóban távozik. Első számú jelöltként felmerülhetne Vladimir Rivero Hernandez, aki a hetekkel korábban kapta meg magyar állampolgárságát s mutatkozott be a magyar válogatottban. A kubai származású hálóőr magyar feleségével Veszprém megyében kíván letelepedni, így logikus lépés, hogy a Fotexbe szerződjön. Ám egyelőre szerződés köti a Portland San Antonio együtteséhez (ahonnan persze Sterbik példájából "tanulva" akár ki is lehetne vásárolni.)

A másik megoldás Zdravko Zovko vezetőedző horvát kapcsolataiban keresendő, információink szerint felmerült a horvát világbajnok Vlado Sola és Valter Matosevic neve is, előbbi a Chambéry, utóbbi a Wilhelmshavener HV szerződtetett játékosa.

[origo]/(MTI)