Vágólapra másolva!
Nyolc eddigi BVSC-s, plusz két Spanyolországból hazatért légiós, továbbá négyen az előző szezonban a hevesi megyeszékhelyen játszók közül alkotják a magyar férfi vízilabdázás frissiben megalakított csapatát, a Brendon-ZF-Egert, amelynek vezetőedzője a BVSC-Brendon eddigi mestere, Gerendás György lett.

A fúziós alapon létrejött pólós társaság hivatalos megszületését szerdán sajtótájékoztató keretében jelentették be Egerben. A félig új együttes fő erősségei közé tartozik a vasutas klub olimpiai bajnok kapusa, Szécsi Zoltán, továbbá a Kemény Dénes bővebb válogatott keretében is többször megfordult Kis Gábor. Nagy nyeresége lehet továbbá az eddig Spanyolországban játszó Európa-bajnok Kiss Csaba, aki a Sabadellt hagyta ott az egriek kedvéért, illetve Matajsz Márk, aki az elmúlt három évben a Mataro gárdáját erősítette. A négy "valódi" egri között található a válogatott jelenlegi harmadik számú kapusa, a fiatal Jászberényi Gábor is.

Hogy a Szőnyi út és az egri uszoda közötti ingázást miképpen oldják meg, hányszor edzenek az egyik, illetve a másik helyen, még nem teljesen világos, a lényegnek azonban nem is ezt vallják a sajtótájékoztatón is jelen volt szakosztályvezetők. Az ügyvezető elnök, Halmos Péter például úgy fogalmazott: nem is lehet más a cél egy ilyen csapat előtt, minthogy bajnoki döntőt játsszon, és ha a szövetség elnöksége kedvezően bírálja el kérésüket, a helytállás az Euroligában is.

Szécsi Zoltán még tovább ment a jóslásban, kijelentve, hogy ettől a csapattól egyenesen elvárható a bajnoki döntőben való szereplés, bár hozzátette, hogy a Domino-Honvédot csaknem lehetetlen megverni. Gerendás György célratörően fogalmazott, mondván: az a tervük, hogy az egri meccsekről győztesen ne menjen el egyetlen másik csapat sem.