Vágólapra másolva!
Döntőt játszhat a férfivízilabda csapatok Euroligájában a Domino-BHSE, miután a magyar bajnok a legjobb négy között, a Final Four pénteki nyitányán 7-6-ra legyőzte a horvát Primorje Rijekát. A Honvéd a szombati fináléban a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novival találkozik.

Elődöntő:
Domino-BHSE - Primorje Rijeka (horvát) 7-6 (2-1, 2-1, 2-2, 1-2)
Hajós Alfréd uszoda, 3000 néző
gól: Molnár, Vári 2-2, Biros, Szívós, Kiss G. 1-1, illetve Buric, Frankovic 2-2, Premus, Kancijanic 1-1

A magyar bajnok Honvéd a 2003/2004-es horvát bajnokság ezüstérmesével, a Primorje Rijekával kezdett pénteken a margitszigeti Hajós uszoda nyitott 50-es medencéjében, mintegy 3000 néző előtt, és viszonylag hamar megmutatta, ki az úr a házban, pontosabban a vízben. Azért csak viszonylag, mert bár 3-1-re és 4-2-re is vezetett az elején a dominós gárda, teljesítménye nem volt igazán meggyőző, talán a tét nagysága miatt sok rontással játszottak Birosék.

A harmadik negyedtől azonban minden jóra fordult: Vári bombájával, majd Molnár csavarjával 6-2-re meglépett a magyar együttes. Bár a Rijekának is akadt egy-egy hatékonyabb periódusa (4-6-ra, a befejező 7 percben pedig 5-7-re, sőt, 6-7-re is felzárkózott), a Kovács István irányította csapat sikerét a horvátok nem tudták kétségessé tenni.

Győzelmével a Honvéd bejutott a szombati döntőbe, ahol a magyar csapatra a szerb-montenegrói Jadran Herceg Novi vár.

Kovács István, a Domino-BHSE vezetőedzője: "Természetesen nagyon örülök a győzelemnek, de a játékon még van javítani való. A nagy tét miatt idegesen kezdtünk, három emberelőnyünk is kimaradt. Aztán magunkra találtunk, a 6-2 elsősorban azért alakulhatott ki, mert jó volt a védekezésünk. Ami a szombati döntőt illeti, tulajdonképpen mindegy volt, hogy kit kapunk ellenfélül, mert mind az orosz, mind a szerb-montenegrói csapat szinte ugyanabban a stílusban játszik, elsősorban védekezésben erős."

A másik mérkőzésen:
Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) - Sturm Csehov (orosz) 5-3 (0-2, 3-0, 2-1, 0-0)

A Final Four szombati programja:
a 3. helyért: Primorje Rijeka-Sturm Csehov 15.30 ó
döntő: Domino-BHSE - Jadran Herceg Novi 17 ó