Vágólapra másolva!
Mind a négy csapat győzni szeretne, s a LEN diplomatikus elnöke szerint bármelyik nyerhet is a férfivízilabda Euroliga péntek-szombati budapesti négyes döntőjében, a Final Fourban. Ez derült ki a csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyet a finálénak otthont adó Margitszigeten tartottak az érintett együttesek és az európai szövetség, a LEN vezérkarának képviselői, köztük Bartolo Consolo elnök részvételével.

A Hajós Alfréd uszodában zajló pólós csúcstalálkozón a magyar résztvevő Domino-BHSE játékosai azzal a céllal szállnak vízbe, hogy a tavaly előtt és tavaly is elveszített döntő után most, harmadik nekifutásra az élen végezzenek a kontinentális elitsorozatban. Kovács István, a Honvéd vezetőedzője úgy fogalmazott, csapata a hazai bajnokság döntőjében megmutatta az erejét, reméli, hogy ez kitart, és az ob I után megnyerik a Final Fourt is.

Kovács István az az edző, akinek vezetésével magyar vízilabdagárda utoljára diadalmaskodott a sportág legrangosabb európai vetélkedőjében: az általa irányított Újpest 1994-ben lett első az akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupája néven futó tornán.

A budapesti Final Four résztvevői - túl a sportszakmai sikeren - anyagilag sem járnak rosszul, hiszen a győztest 17 500 euró illeti meg, a másodiknak 10 000, a harmadiknak 6500, a negyediknek pedig 3500 euró jár. Különdíjként a legjobb játékos markát 1000 euró üti.

A Final Four műsora:
május 28., péntek:
16.30: Domino-BHSE - Primorje Rijeka (horvát) (tv: m1)
18 ó: Jadran Hercegnovi (szerb-montenegrói) - Sturm Csehov (orosz)

május 29., szombat:
15.30: a 3. helyért
17 ó: az 1. helyért (tv: m1)