Vágólapra másolva!
Hatalmas meglepetést hozott a férfi kosárlabda bajnokság elődöntőinek szombati, utolsó felvonása. Mind Székesfehérváron, mind Debrecenben a vendégcsapat nyerte meg a sorsdöntő, ötödik összecsapást, így a paksi Atomerőmű SE és a Kaposvári KK csapata vívja a finálét. Azaz, kiesett az alapszakasz első (Albacomp) és második (Debrecen) helyezettje, s a harmadik (Kaposvár) és a negyedik (Paks) jutott a döntőbe!

eredmény, elődöntő, 5. mérkőzés:
Debreceni Vadkakasok - Kaposvári KK 71-73 (22-21, 18-20, 19-20, 12-12)
Debrecen, 2500 néző
vezette: Vígh, Benczur.
Debrecen: Fodor 4, Lakatos, Green 23/6, Sitku 6/3, Bukva 4. Csere: Tóth 11/9, Ádám 2, Gémes 9/3, Lee 12/3
Kaposvár: Simon 9, Szőke 4, James 23/6, Filipovic 10, Ivkovic 23. Csere: Dénes 2, Varga, Sanders 2, Trepák.
A párharcot a Kaposvár nyerte 3-2-re.

Patrick Lee, a hazaiak sérült sztárja nem kezdett, helyette Green parádézott, míg a másik oldalon a 38 éves Ivkovic és a 39 éves Filipovic. Lee a második negyedben, 26-28-as állásnál lépett pályára, de nem tudott változtatni a játék képén.Jobbára a kaposváriak vezettek, akik gyors lerohanásaikkal hozták zavarba a hazaiakat, no meg Ivkovic bámulatos centerjátékával.

A hajrát James triplájának köszönhetően 67-72-es állásból kezdték a somogyiak, Lee és Ivkovic egy-egy büntetőt értékesített, Lee hárompontosával 71-73-ra felzárkóztak a Vadkakasok, majd Simon 10 másodperccel a vége előtt két büntetőt hibázott, és az utolsó támadást a hajdúságiak vezethették. Lee lemondott a tripláról, inkább hosszabbításra játszott, amikor betört, és értékesíteni próbálta a ziccert.

A labda azonban lecsorgott a gyűrűről, és győzött a Kaposvár, azaz megismételheti 2001-es bajnoki címét. Egyben duplázhat is, mert a Magyar Kupát is Ivkovicék nyerték!

Kmézic Zorán, a Kaposvár edzője: "Becsületesen, óriási akarással harcoltunk, akkor is büszke lennék a fiúkra, ha esetleg nem mi jutunk be a döntőbe. Így pedig egyenesen hősüknek tartom őket! Gyors lerohanásainkkal nyertünk, meg a lelkesedésünkkel. Ezek a csodálatos játékosok kitették a szívüket a pályán. Egész éves teljesítményünket pozitívan befolyásolta, hogy a két amerikaink csak januárban érkezett, s így most frissen és motiváltan kosaraznak. A döntőben nagy ellenfél lesz a Paks, Zsoldos András remek edző, de mi is ott leszünk!"