Vágólapra másolva!
Az Atomerőmű csapata számára az azonnali döntőbe jutás, az Albacompnak az életben maradás volt szerdán a tét a férfikosárlabda-bajnokság egyik elődöntőjének negyedik összecsapásán, Pakson. Az Atom meglepetésre 2-1-es vezetésre tett szert szombati, fehérvári győzelmével az alapszakasz első helyezettjével szemben, és szerdán fel akarta tenni a koronát mesterművére. Ez azonban nem sikerült, mert a fehérváriak óriási akarással és összpontosítással küzdve hétpontos győzelmet arattak, így szombaton, 18 órai kezdettel ötödször - utoljára - is összecsap a két rivális.

A kezdeti tapogatózás után megugrott az Albacomp, és Spivey, Fodor, Lapov és a tavalyi NBA-drafton is figyelembe vett Bencze Zoltán vezérletével mindvégig tartotta előnyét.

Mindkét oldalon rengeteg büntető maradt kihasználatlanul, a hazaiak és a vendégek is 11-11 szabaddobást rontottak. A színvonal legjobb esetben is csak közepes volt, látszott, melyik csapatnak fontosabb a győzelem: az Albacompnak. Jellemző, hogy a hazaiak cserejátékosai egyetlen pontot sem szereztek, míg a fehérváriak kispadja 24 pontot gyűjtött.

Fél perccel a vége előtt Davis triplájával még egyszer 67-70-re felzárkózott a házigazda, de aztán utolsó támadását elrontotta, az Albacomp pedig értékesítette büntetőit.

Atomerőmű SE-Albacomp 67-74 (12-18, 11-14, 16-16, 28-26)
Paks, 1500 néző. V.: Váradi, Benczur
Atomerőmű: Mészáros 4, Davis 28, Smith 16, Ridl 11, Czigler 8. Csere: Kiss Zs., Csaplár-Nagy A., Érsek.
Albacomp: Boros 5, Spivey 18, Fodor 13, Góbi 2, Lapov 12. csere: Walker 2, Bencze 15, Nyilas 6, Wittmann 1.

Farkas Sándor, az Albacomp edzője: "Nem játszottunk jól, de óriási lelkesedéssel és odafigyeléssel küzdöttünk. Sajnos, Fodor és Bencze sérülten kosarazik, Walker hosszas kényszerpihenő után most tért vissza a pályára - azaz ez már nem az az Albacomp, amely megnyerte az alapszakaszt. Roppant nehéz helyzetben küzdöttük végig ezt a bajnokságot, kezdettől fogva minket kiáltottak ki toronymagas esélyesnek, így aztán ha győztünk, az természetes volt, ha kikaptunk, akkor az egész ország rajtunk nevetett. Szombaton hazai pályán ki kell vívnunk a döntőbe jutást, de egy ilyen meccsen bármi megtörténhet."

Zsoldos András, az Atomerőmű edzője: "Nem dobtuk be a büntetőket, a ziccereket, ugyanakkor olykor gyengén védekeztünk - ezért kaptunk ki. Itt már nem létezik semmilyen törvényszerűség, a hazai pályának van is előnye, meg nincs is, szombaton a lelkesebb, jobban koncentráló csapat fog győzni és bajnoki döntőbe kerülni. Bízom benne, hogy ezek mi leszünk."

A nap másik összecsapásán:
Kaposvári KK - Debreceni Vadkakasok 90-68 (27-18, 24-11, 21-12, 18-27)
az állás:
2-2

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Ch. Gáll András