Vágólapra másolva!
Bár még nem fejeződött be a 2003-2004-es nőikézilabda-bajnokság, a tárgyalások, pletykák már megkezdődtek a következő idényt illetően is. Akad olyan klub, amely sajtótájékoztatón jelentette be a változásokat, sok helyütt azonban ez még várat magára. Az előrejelzések szerint akadnak majd meglepetések is.

A Dunaferr együttesénél már januárban komoly bejelentések hangzottak el, hat játékos ugyanis 2006. június 30-ig meghosszabbította az eredetileg most nyáron lejáró szerződését. A szakvezetés a következő szezonban számíthat Pálinger Katalin, Ferling Bernadett, Kindl Gabriella, Pigniczki Krisztina, Gáspár Gabriella és a román légiós, Mihaela Cracana szolgálataira. A pletykák ugyan szólnak arról, hogy az újvárosiak erősítést terveznek - akár külföldről is -, de ez egyelőre valóban a mendemonda-kategóriába tartozik.

A Győri Graboplast ETO az utóbbi évekhez képest nemcsak az eladásban, a vételben is jeleskedett, így két évre szerződtette a román válogatott két klasszisát, a szlovén állampolgársággal is rendelkező Simona Gogirlát (Itxako Estella), illetve Aurelia Bradeanut (Rapid Bucuresti). A csapatban Sirina Irina újabb egy évre írt alá, míg Ana Djokic és Vérten Orsolya 2006-ig marad.

Távozhat Carmen Nitescu, akit információnk szerint a keddi, Ferencváros-Győr mérkőzés után találkozott Ivica Rimaniccsal, az újdonsült norvég bajnok Nordstrand Oslo vezetőedzőjével. Jókai Nóra Hódmezővásárhelyre szerződik, míg Jenőfi Katalin, Kári Horváth Renáta és Micskó Zsófia kölcsönben szerepel.

A Ferencvárosnál a legnagyobb vérveszteséget Sugár Tímea távozása jelenti, a válogatott a zuhanyhíradó szerint a Hypóhoz tart, de előfordulhat, hogy végül Székesfehérvárott köt ki, a Cornexi vezetősége ugyanis nem cáfolta, tárgyalt a játékossal. A legfrissebb Fradi-újság szerint Sugár utódja a régi-új ismerős Farkas Andrea lehet, akinek visszatérése pikáns fordulatként is jellemezhető.

Jobbátlövőként a váci Hornyák Ágnes a kiszemelt, de a csapat egy szlovák válogatott játékost is tesztel. A klub már megegyezett egy fiatal játékossal is, de nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A Cornexi-Alcoa nagy fogásra készül, a klub ugyanis tárgyalt Sugár mellett Balogh Beatrixszal is, nem lenne meglepő, ha a Hypo válogatott jobbszélsője szülés után Fehérvárott térne vissza. A csapathoz szerződik a Hódmezővásárhely fiatalja, Szabó Valéria, Kovács Tímea távozik, Deli Rita visszavonul. A hírek szerint a román válogatott Cristina Gisca sem marad - ez csak erősítheti Balogh érkezését.

A Délmagyarország információi szerint erősödhet a Hódmezővásárhely is, amelybe lehet, visszatér Kocsik Viktória. Az irányító nem igazán találta meg számítását a Ferencvárosnál, ezért nem elképzelhetetlen ez a lépés.

A lapnak nyilatkozva Pintér József klubelnök elmondta, Szabó Valéria a Cornexibe, Virág Erika pedig a frissen élvonalba jutott Kiskunhalashoz távozik, Tamás Kornélia Gyulán, Szabó Mónika pedig a Szeged-Kiskundorozsmában folytatja pályafutását, míg Daniela Palariével szerződést bontott a klub.

Kocsis Ágnessel és Gaál Adriennel újabb két évre, a két kapussal, Szabó Krisztinával és Okszana Plosinszkajával, valamint Baunok Bernadettel és Asztalos Judittal egy-egy esztendőre állapodott meg az egyesület. Wolf Alexandra Esztergomból, Jókai Nóra Győrből érkezik, míg az ukrán szélső Tatjana Sztupakova és a jobbátlövő Olga Nyikolajenko Odesszából költözik az Alföldre.

Debrecenben a legfontosabb kérdés, vajon a klub képes lesz-e megtartani legnagyobb tehetségét, a bő olimpiai keretben helyet kapó Szűcs Gabriellát. Az átlövő a Hajdú-bihari Naplónak nyilatkozva elmondta, egyelőre úgy tűnik, marad. "A Lokinál a szerződésem 2005. decemberében jár le. Addig mind velem, mind pedig a DVSC háza táján nagyon sok minden történhet, ezért szerintem most még korai arról beszélni, mi lesz azt követően. Az mindenesetre tény, hogy itthonról és külföldről is több kecsegtető ajánlatot kaptam, ám a jelenlegi állás szerint az ősszel Debrecenben kezdem meg a felkészülést."