Vágólapra másolva!
Szerdán a negyedik meccseket játsszák a férfikosárlabda-bajnokság elődöntőiben. Pakson az Atomerőmű pontot tehet a sorozat végére, ugyanis szombaton idegenben szerzett 2-1-es vezetést,  a Debreceni Vadkakasoknak viszont a Kaposvár otthonában kellene nyerniük ahhoz, hogy ne legyen ötödik összecsapás. A papírforma most már Debrecen-Paks döntőt ígér, a hajdúságiak történetük során először kerülhetnek be a fináléba.

A 2002-es bajnok Atom a Fejér megyei rivális otthonában győzött fölényesen a hét végén - habár az Albacomp csapatát sérülés gyengítette, s ez a vendégek kezére játszott. A Paks csak negyedik helyen zárta az alapszakaszt, éppen ezért figyelemre méltó remek szereplése az elsőként forduló fehérváriakkal szemben.

"Nehéz mérkőzésre számítok, de a tét az Albacomp számára nagyobb" - mondta Terrence Davis, a Paks 28 éves amerikai kulcsjátékosa. "Nekünk még belefér egy vereség, ők viszont ha kikapnak, mehetnek haza - az egész nyárra." Davis nem tartja meglepőnek a Paks menetelését a rájátszásban, valójában az volt a rendhagyó, hogy botladozott a csapat az alapszakaszban.

"Január 6-án összeütköztem a pályán Kiss Zsolttal, mindketten megsérültünk, aztán Ridl és Smith is sokat betegeskedett, így csak tavaszra állt össze igazán a csapat. De most már majdnem olyan jól játszunk, mint 2002-ben, amikor bajnokságot nyertünk. Amit legutóbb Székesfehérváron produkáltunk a mérkőzés elején, amikor 24-2-vel kezdtük a mérkőzést, az minden igényt kielégített."

A Debreceni Vadkakasok rutinos válogatott center-bedobója, Sitku Ernő tavalyelőtt még oroszlánrészt vállalt a Paks bajnoki aranyérmének megszerzésében. Most a Debrecennel tör hasonló babérokra. "Ez lenne a negyedik bajnoki aranyérmem a harmadik klubbal" - mondta a 208 centis kosaras. "Még a kilencvenes évek derekán kétszer a Danone-Honvéddal, majd 2002-ben a Pakssal nyertem. Be akarjuk fejezni az elődöntőt Kaposváron, semmi kedvünk öt mérkőzést vívni a somogyiakkal. Igaz, az első kaposvári összecsapáson nagyon kikaptunk, de tanultunk az ott elkövetett hibákból."

Sitku arról is beszélt, mely ellenfelet látná szívesebben a döntőben - már amennyiben a Vadkakasok kerülnek oda: "Az Atomerőmű csapatával találkoznék szívesebben. Egyrészt erős baráti szálak kötnek Mészáros Zalánhoz, Davishez, Cziglerhez, másrészt az alapszakaszban megelőztük az atomosokat, s ekként miénk lenne a pályaelőny a fináléban."

A szerdai negyedik meccsek:
Atomerőmű SE-Albacomp 18 ó
Kaposvári KK-Debreceni Vadkakasok 18

Ch. Gáll András