Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség illetékes testülete, a sportági egyeztető bizottság csütörtök délután jóváhagyta a versenybíróság délelőtti döntését, és a Vasas-Honvéd bajnoki döntő második mérkőzésének újrajátszását rendelte el. A megismétlendő meccs időpontja május 7., péntek 18.00 óra, színhelye a Hajós Alfréd uszoda.

A három győzelemig tartó sorozat szerda esti, margitszigeti második összecsapásán a Vasas-Plaket-Euroleasing két játékosa (Kásás Tamás és Varga Tamás) a harmadik negyed vége előtt nem egészen egy másodperccel jogosulatlanul szállt vízbe, amelynek büntetése a szabálykönyv szerint büntető és cserével történő végleges kiállítás. A játékvezetők azonban csak a négyméterest ítélték meg. Ezért óvott a Domino-BHSE.

A határozatot követően a meccset 8-7-re megnyerő Vasas bejelentette, hogy fellebbezést nyújt be. Ennek megtörténte után a sportági egyeztetőbizottság azonnal megtárgyalta az ügyet, jóváhagyva a versenybíróság újrajátszást elrendelő döntését.

A 18 órára kiírt mérkőzés az m2-n lesz látható. A három győzelemig tartó finálé eredeti kiírás szerinti harmadik meccsét szombaton este fél 7-től közvetíti ugyancsak élőben az m2-es csatorna.