Vágólapra másolva!
Egészen biztos, hogy Allison Tranquilli nélkül lép pályára a Mi-Zo Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata a csütörtöki, pécsi, Diósgyőr elleni bajnoki elődöntőn. A bajnokcsapat ausztrál bedobója gerincproblémái miatt hazautazik Melbourne-be.

Egyik csapás a másik után éri a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapatát. Még decemberben elveszítette világklasszis amerikai centerét, Chantelle Andersont (részleges térdszalag-szakadással), majd Ambrus Erzsébet is betegeskedett, az Euroliga Final Four előtt pedig Károlyi Andrea tüdeje sérült meg.

A válogatott bedobó játéka még mindig bizonytalan a csütörtöki, pécsi, Diósgyőr elleni bajnoki elődöntő előtt, Allison Tranquilli viszont már bizonyos, hogy nem lép pályára a miskolciak ellen a Lauber Dezső-sportcsarnokban: gerincproblémái annyira komolyak, hogy hazautazik Melbourne-be, alaposabb kezelésre.

"Még a Bourges elleni második mérkőzésen éreztem először a fájdalmat, de akkor nem tűnt veszélyesnek. Azóta viszont, hat hét alatt, egyre rosszabb lett, s most már nem hogy futni, de mozdulni is alig tudok" - mondta az ausztrál válogatott hátvéd-bedobó.

Tranquillinek nagy valószínűséggel porckorongsérve van, s nem akarja kockáztatni szereplését az ausztrál válogatottban az augusztus 13-29. közötti athéni olimpián. "Pihenésre van szükségem, no meg - nem is tagadom - csak a megszokott melbourne-i orvosomhoz van igazán bizalmam egy ilyen kényes problémával, mint a gerincsérülés" - fogalmazott a 32 éves játékos.

Tranquilli még elmondta, hogy amennyiben odahaza rendbe rakják a gerincét, akkor nem kizárt, hogy visszatér a döntőre. Már amennyiben a Pécs túljut a Diósgyőr állította akadályon.

Ch. Gáll András