Vágólapra másolva!
Évek óta bevált megoldás a magyar jégkorongsportban, hogy a két legjobb magyar klubcsapat kispadjáról érkezik szövetségi kapitány a válogatott élére. A szlovák korszak után idén egy olasz-kanadai fejezet kezdődhet, a néhány névre szűkült listán ugyanis a hírek szerint az Alba Volán szakvezetője, Pat Cortina foglalja el a legelőkelőbb helyet.

A FehérvárSport információi szerint könnyen elképzelhető, hogy az Alba Volán FeVita hokisait márciusban bajnoki címig vezető tréner, a kanadai-olasz Pat Cortina lesz a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A kitűnő szakember még gondolkodik a fehérvári klub szerződéshosszabbítási ajánlatán, ám ha úgy dönt, marad (és erre reális esély van), könnyen a válogatott kormányrúdjánál találhatja magát.

Az Alba Volán vezetői a jövő hét végéig szeretnének pontot tenni az edzőkérdés végére. Ezt követően kerülhet komolyan szóba az esetleges kapitánykodás.

A válogatott élén az utóbbi időben szlovák szakemberek dolgoztak, tavaly Jan Jasko köszönt el, idén utóda, Dusan Kapusta szerződése járt le, a Dunaújváros trénere a szlovák első ligás Eperjes csapatához távozott.

Kapustával a magyar együttes összesen 21 mérkőzést vívott, 6 győzelem és 5 döntetlen mellett 10 vereséget szenvedett. A Dunaújvárosban egy bajnoki aranyat és két ezüstöt begyűjtő tréner a válogatottnál az olaszok és a szlovákok elleni diadalra emlékezhet vissza a legszívesebbem, a legutóbbi, oslói divízió I-es világbajnokságon a negyedik helyre kormányozta Palkovicsékat.

A jövő évi divízió I-es vb csoportjaiban a magyarok Olaszországgal, Hollandiával és Romániával kerültek egy ágra (a másik oldalon Norvégia, Lengyelország, Észtország, Nagy-Britannia található), ezekhez sorsolják hozzá az A csoport két kiesőjét és a két divízió II.-es feljutót (Kína, Litvánia).