Vágólapra másolva!
Az amerikai Chantelle Anderson visszatérése San Antonióból a Mizo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapatához lassan Godot érkezéséhez kezd hasonlítani: mindenki őt várja, de sohasem érkezik meg. A legfrissebb hírek szerint a 198 centis amerikai center szombaton tér vissza kenyéradó gazdáihoz. Ugyanakkor Okszana Zakaluzsnaja, az Euroleasing-Orsi Sopron orosz középjátékosa még mindig sérült. Mindenesetre a két csapat szerdán, Pécsett bajnoki rangadón csap össze egymással.

Anderson lassan három hónapja bajlódik részleges térdszalag-szakadásával, San Antonióban végzi a rehabilitációt. Hétfői információ szerint már kedden visszatért volna Pécsre, de egy fontos orvosi vizsgálat még hátra van, így a keddből szombat lesz - informálta az [origo]-t Rátgéber László, a pécsiek vezetőedzője.

Ami a szerdai rangadó másik résztvevőjét, a Sopront illeti, Natalia Hejkova edzőnő csapatának centere, az orosz Okszana Zakaluzsnaja sem egészséges. Sőt. November óta nem az, folyton fájlalja derekát, múlt héten, a pécsi Magyar Kupa-meccsen sem játszhatott, s állítólag ebben a szezonban már nem is léphet pályára.

"Nem tudom, honnan származik ez az információ" - kommentált a szlovák szakvezető. "Tény, hogy Okszi még nem játszhat, bár elutazik velünk Pécsre, és azt sem tudom, mikor jön rendbe teljesen. De arról nem tudok, hogy az egész idényre kidőlt volna a sorból. Mindenesetre, ha így lenne, annak nagyon nem örülnék, hiszen most már nincs lehetőség helyettes szerződtetésére. Vajda Anna, másik sérültünk jövő hétre lesz egészséges, míg a legutóbbi pécsi találkozóról szintén hiányzó Gordana Kovacevic már meggyógyult, ő pályára is lép."

A soproniaknál egyébként az említett Vajda éppen kedden hosszabbította meg szerződését, a 19 éves kitűnőség újabb egy évre kötelezte el magát a soproni klubhoz.

A két gárda kétszer játszott bajnoki mérkőzést egymással a 2003-2004-es idényben, ősszel Sopronban a Pécs, tavasszal Pécsett a Sopron győzött. Ha most a MiZo-Pécsi VSK diadalmaskodna, emberi számítás szerint megszerezné az első helyet a playoff előtt, ugyanis jelenleg két ponttal vezet a soproniak előtt.

Ch. Gáll András