Vágólapra másolva!
Két-két lengyel-, illetve csehországi győzelem után megérkezett Budapestre az Egyesült Államok nőikosárlabda-válogatottja, amely címvédőként készül az athéni olimpiára.  A Dream Teamből Shannon Johnson, Katie Smith, illetve Anne Donovan másodedző állt egy rövid beszélgetés erejéig a sajtó rendelkezésére.

Az Európa-kupa jövő hétvégi, isztambuli négyes döntőjébe jutott - s a helyosztók során esetleg a Szolnokkal is szembekerülő - Dinamo Moszkvában játszó Johnson tagja volt annak az amerikai együttesnek, amely 1999. február 4-én óriási meglepetésre 73-70-re kikapott a Népligetben a Ferencvárostól.

"Egyáltalán nem emlékszem arra a meccsre, pedig állítólag hat pontot dobtam. Nem foglalkozom ezekkel az előjelekkel, mi ide is nyerni jöttünk" - mondta a nyaranta a San Antoniót erősítő csillag, hozzátéve: a magyarok közül csak Újhelyi Petrát ismeri, még a dél-karolinai egyetemről. A sztáralakulat szombaton 18 órakor a MiZo-Pécsi VSK csarnokában lép fel, majd másnap 19 órától az FTC-pályán a szintén Rátgéber László által irányított magyar válogatott lesz az ellenfele.

A PVSK-val kapcsolatos hír, hogy Pécs városa lett a nőikosárlabda Euroliga négyes döntőjének névadója. A baranyai megyeszékhely vezetése a megállapodás szerint 25 millió forinttal támogatja az eseményt. A sorozat április 16. és 18. között sorra kerülő zárótornájának elődöntőjében elsőként a házigazda csap össze a 2002-es bajnok francia Valenciennes-nel, ezt követi a cseh Brno és a lengyel Gdynia találkozója.