Vágólapra másolva!
Különös mérkőzést vívott a MiZo-Pécsi VSK és az Euroleasing-Orsi Sopron nőikosárlabda-csapata a Magyar Kupa negyeddöntőjében, Pécsett. A házigazdák ugyan győztek 67-52-re, a vendégek azonban három kulcsjátékosuk - Zakaluzsnaja, Vajda és a meccs előtt megsérült Kovacevic - nélkül léptek pályára, s ha az ászok visszatérnek, a két hét múlva esedékes soproni visszavágón nem elképzelhetetlen a különbség ledolgozása.

A harmadik negyedben húsz ponttal is vezetett már az Euroliga négyes döntőjére és az Egyesült Államok elleni szombati presztízsmérkőzésre készülő Pécs, aztán a negyedikben tizenegy pontra felzárkózott a Sopron, s a vége 15 pontnyi különbség lett. Olyan eredmény, amelynek egyik csapat sem örült.

Negyeddöntő, első mérkőzés:
MiZo-Pécsi VSK - Euroleasing-Orsi Sopron 67-52 (20-15, 13-8, 16-9, 18-19)
Pécs, 2000 néző
vezette: Ádám, Földházi
Pécs: Iványi 12, Károlyi 18, Tranquilli 4, Keller 11, Branzova 2. csere: Szakács 0, Ambrus 12, Bojko 8, Kressz 0, Fegyverneki 0.
Sopron: Bielikova 3, Honti 8, Szlimák 6, Horváth 12, Vesel 9. csere: Seres 7, Török 7.

Fűzy Ákos, a Pécs másodedzője: "Amikor lefújták a mérkőzést, érdekes módon nem örült sem a győztes, sem a vesztes. Nagyobb különbséggel illett volna győznünk a tartalékos Sopron ellen. Az a baj, hogy rengeteg mérkőzést játszunk, szinte összefolynak a napok."

Rátgéber László, a Pécs vezetőedzője: "Roppant feldúlt vagyok, nehéz nyilatkoznom. Mindenki a Final Fourról beszél, a vezetőinktől kezdve a szurkolóinkig, és így lehetetlen az éppen soron következő feladatra összepontosítani. Nagyobb arányban is győzhettünk volna, aztán egy olyan eredmény született, ami akár kedvező is lehet a Zakaluzsnajával és Kovaceviccsel kiegészülő Sopronnak a visszavágóra."

Natalia Hejkova, a Sopron edzője: "Nagyon dühös vagyok, ez egy tízpontos meccs volt, de a mi figyelmetlenségünk és egy-két rossz bírói ítélet miatt tizenöt pont lett belőle. Zakaluzsnaja hétfőn tér vissza, Vajda sérülése makacsabb. Kovacevic bemelegített a találkozó előtt, de aztán fájlalta az Achillesét, és abban maradtunk, hogy nem kockáztatjuk meg a játékát."

Az Európa-kupa jövő heti, isztambuli négyes döntőjébe jutott Szolnok a visszavágón is magabiztosan verte a BEAC együttesét, s ezzel elsőként került be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. "Fennállásunk legnagyobb sikerét értük el azzal, hogy részt vehetünk ennek a sorozatnak a Final Four-jában is" - mondta az MTI-nek Tapodi Péter, a Tisza-partiak vezetőedzője.

Negyeddöntő, visszavágó:
BEAC-Újbuda - Szolnoki-MÁV Coop SE 47-80 (15-19, 9-27, 15-19, 8-15)
továbbjutott: a Szolnok, kettős győzelemmel.

Ch. Gáll András

[origo]