Vágólapra másolva!
Utoljára még a nőikosárlabda-bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában tudott nyerni a Diósgyőri KSK együttese, ám az Euroleasing-Orsi elleni, idegenbeli 76-69-es siker óta másfél hónap telt el. A borsodiak február 8-a óta nyeretlenek, edzőt váltottak, ám a jelek szerint a gond nagyobb, mint ahogy a vezetés azt gondolta.

Vasárnap sorozatban hatodik bajnoki mérkőzésén kapott ki a DKSK nőikosárlabda-csapata, amely az Euroleasing-Orsi Sopron otthonában 77-66-os vereséget szenvedett. Maga az idegenbeli vereség ténye még nem is lenne meglepő, ám a soproniaknál (ahol másfél hónappal korábban nyert a Diósgyőr) ezúttal két kulcsember, Vajda és Zakaluzsnaja sem játszott.

A bajnokság alapszakaszának két utolsó, elveszített mérkőzését követően pedig már edzőváltás is történt, a Pécs elleni hazai 26, majd a szolnoki 36 pontos vereség után Milen Vukicevic lemondott, helyére a korábban csak férficsapatnál dolgozó, és a Kaposvárt bajnoki aranyig vezető Földi Sándor érkezett. Ám a csoda elmaradt, a rájátszás középszakaszából eddig lejátszott négy mérkőzésen ismét kikapott az együttes.

"Nagyon el vagyok keseredve, példa nélküli ez a rossz sorozat a klub történetében. Milen Vukicevic lemondása után azt reméltük, hogy valami megindul, de nem így történt. Földi Sándorban hiszünk, és a bizalmunk rendületlen, hiszen ő edzői pályafutása alatt már bizonyította, hogy ért a szakmához. Sajnos, vannak olyan belső problémáink, aminek a megoldásához több időre van szükség. Az mindenesetre nagyon furcsa a számomra, hogy úgy látom: egyes játékosok mintha elfelejtettek volna kosarazni" - nyilatkozta a Borsod Online-nak Honos Péter, a DKSK csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója.

A szakember elmondta, a klub fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított, hogy megállapítsa, mi lehet az oka a rossz szereplésnek A háromtagú grémium minden játékost meghallgat, s Honos nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy különböző szankciókra is sor kerülhet.

a Diósgyőri KSK utolsó hat mérkőzése:
február 15. (alapszakasz, 17. forduló)
DKSK - MiZo-PVSK 56-82

február 22. (alapszakasz, 18. forduló)
Szolnoki MÁV-Coop - DKSK 72-36

március 6. (középszakasz az 1-6. helyért)
Szolnoki MÁV-Coop SE - DKSK 76-69

március 11. (középszakasz az 1-6. helyért)
DKSK - Szeviép-Szeged 62-71

március 17. (középszakasz az 1-6. helyért)
MiZo-PVSK - DKSK 87-69

március 21. (középszakasz az 1-6. helyért)
Euroleasing-Orsi Sopron - DKSK 77-66.