Vágólapra másolva!
19-8-as félidőt követően 32-25-re nyert a Slagelse nőikézilabda-csapata a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján, s 60-55-ös gólkülönbséggel bejutott a legrangosabb kupa legjobb négy együttese közé.

Nőikézilabda-BL, negyeddöntő, visszavágó:
Slagelse (dán) - Ferencváros 32-25 (19-8)
Koppenhága, 5000 néző
vezette: Breto Leon, Huelin Trillo (spanyolok)
gól: Petrovic 9, Fridrikas 6/2, Freser 5, Frank 5, Melgaard 2, Mitrovic 2, Möller 2, C. Andersen 1/1, illetve Tóth T. 7, Mravikova 4, Kirsner 3, Pádár 3, Kamper 3/2, Rábai 2, Uhrakova 1, Kocsik 1, Kovács 1
hetes: 4/3, illetve 5/2
kiállítás: 2, illetve 8 perc
továbbjutott: a Slagelse, 60-55-tel.

Egy hete nagy meglepetést okozott a Ferencváros nőikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén legyőzte a verhetetlennek hitt dán Slagelsét. A 30-28-as siker azonban sejtette, az impulzív Anja Andersen irányította dánok komoly revánsra készülnek.

A jegyek elővételben elkeltek a vasárnapi visszavágóra, a szokásoknak megfelelően nem is a helyi kis csarnokot tették meg helyszínként a hazaiak, inkább Koppenhágába vitték a meccset. Az első mérkőzéshez képest még Cano is vállalta a játékot, a taktika részeként pedig Petrovic követéses emberfogással kísérte Tóth Tímeát

Az első három Slagelse-lövés gól is lett Freser révén, Sugár gyakorlatilag nem találkozott a labdával, szerencsére a Fradi még azt a borzalmat is túlélte, hogy Kocsik kettő, Uhrakova pedig egy hetest hibázott. A 19. percig enélkül is működött minden: 8-7-nél nem gondolta senki, hogy a záró 11 percben a Fradi mindössze egyszer talál be már csupán Schmidt kapujába. De arra sem, hogy 11-et kap!

8-7 után a Slagelse zsinórban tíz gólt szerzett nem lehet megállítani a robosztus óriásokat, a Freser, Fridrikas, Petrovic trió mindenkit legyűrt, aki útjába került.

A 19-8-as félidő után jobban kezdett a Fradi, Kamper hetese és Rábai gólja között Miklosova hárította Camilla Andersen büntetőjét, de mínusz tizenegynél ezek az aprócska örömök maximum azt szolgálták, hogy a Fradi elkerülje a még nagyobb vereséget.

A zöldek kiválóan tartották is magukat, bár 26-13-nál tizenháromra is nőtt a dánok előnye, a remekül küzdő magyar együttes, a hétgólos Tóth Tímea vezérletével a félidőt végül megnyerte négy góllal, de 32-25-re így is a Slagelse győzött, s 60-55-ös összesítéssel bejutott a BL-elődöntőbe.

[origo]