Vágólapra másolva!
Ugyan a második félidő elején már 18-13-ra is vezetett a Dunaferr férfikézilabda-csapata, végül 25-24-es vereséget szenvedett a Pick-Szegedtől. A bajnokság 20. fordulójának rangadóján a vendégcsapat még azt a luxust is megengedhette magának, hogy a második játékrész első 11 percében egyetlen gólt se szerezzen.

férfikézilabda-bajnokság, 20. forduló:
Dunaferr - Pick-Szeged 24-25 (15-13)
Dunaújváros, 1200 néző
vezette: Herczeg, Südi
gól: Császár 10/3, Kertész 6, Krivokapic 2/1, Zubai 2, Sándor 2, Katzirz 2, illetve Berta 6, Ilyés 5, Eklemovic 4, Laluska 4, Oláh 3/3, Mezei 2, Matic 1
hetes: 7/4, illetve 5/3
kiállítás: 8, illetve 8 perc

Mivel a Fotex kedden legyőzte a Tatabányát, a Pick-Szeged férfikézilabda-csapatának mindenképpen győznie kellett Dunaújvárosban, hogy tartsa a lépést a veszprémi elitalakulattal. Persze a Dunaferr is komoly feladattal lépett pályára: győzelmével megtartotta volna esélyét az alapszakasz harmadik helyének megcsípésére.

Ősszel a Pick 25-20-ra nyert, s Újvárosban is jól kezdte a mérkőzést, hiszen Laluska, a büntetőspecialista Oláh, majd Ilyés révén gyorsan 3-0-s előnyhöz jutott. Összekapta magát a hazai gárda, Krivokapic, Kertész, majd Császár is betalált, s miután Oláh hetest rontott (ejtett a lécre), Zubai találatával a 10. percre 5-5-re alakult az állás.

A kemény hazai védekezés és Stochl kapus bravúrjai meghozták a részsikert, a fiatal Zubai és Császár élt is a lehetőségekkel, s a 17. percben a hazaiak a mérkőzés során először átvették a vezetést (7-6). 9-7-nél Kovács Péter időt kért, csapata pedig megfogadva tanácsait, gyorsan egalizált (9-9).

Az utolsó tíz percre aztán meglepetésre megrogyott a Pick, a Dunaferr kettős emberhátrányból is betalált, a meccs ezen periódusában Császár Gábor brillírozott (13-9). A válogatott ifjú csillaga a végjátékban ugyan elrontott egy büntetőt (pontosabban a csereként pályára lépő Perger védett bravúrosan, lábbal), de a hazaiak így is 15-13-as előnnyel mehettek pihenőre.

A második félidőt góliszonyban kezdte a Szeged, no nem mintha a Dunaferr büszke lehetett volna a hat perc alatt dobott két góljára (17-13). Puljezevic és Stochl kiválóan zárta minden irányból a szöget, bravúrok tömkelegét bemutatva. Tizenegy percnek és négy másodpercnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Mezei révén végre a Szeged is gólt szerezzen a második játékrészben (18-14).

A gól és egy kétperces emberelőny felélesztette a vendégeket, Berta gyors egymásutánban kétszer is bevette Stochl kapuját (18-17), a 46. percben Ilyés harmadik gólja pedig az egyenlítést is meghozta a Picknek (18-18).

Berta újabb góljaival már a vezetés is a vendégeknél volt, a hazai csapat plusz ötről teljesen összeomlott, a védekezés már nyomaiban sem emlékeztetett az első 40. percben mutatott produkcióra.

Kolics János 18-20-nál időt is kért, felhívta a figyelmet arra, hogy előkészítetlen támadásokkal nincs is esély a győzelemre. Kertész és Sándor biztosan megfogadta a tanácsot, az 52. percre ismét egyenlőre módosítva az állást (20-20).

A hajrá pillanataiban a rutinosabb és esélyesebb szegediek ragadták magukhoz a kezdeményezést, s ha nehezen is, de 25-24-re megnyerték a rangadót.

Kolics János, a Dunaferr mestere: "Sajnos nem tudtunk az ötgólos előnnyel élni, az átlövőteljesítményünk gyenge volt, Puljezevic kivédte a szemünket."

Kovács Péter, a Pick-Szeged vezetőedzője: "Az első félidő végén és a második elején túl gyorsan akartuk befejezni a támadásainkat, több védekezési hibánk volt, 18-13 után viszont csináltunk egy 7-0-s sorozatot, erre büszkék lehetünk."

a nőikézilabda-NB I szerdai mérkőzésein:
FTC - Hódmezővásárhelyi NKC 34-24 (21-8)
Győri Graboplast ETO KC - Békéscsabai ENK 31-23 (15-12)