Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatokban dőlt el, hogy a férfiröplabda Magyar Kupa négyes döntőjét szerdán és csütörtökön Kazincbarcikán rendezik, s az esemény névadó szponzora a házigazdát támogató BorsodChem Rt. lesz. Az első napon a Kaposvár-ZTE, illetve a Dunaferr-Kazincbarcika elődöntőkre kerül sor, majd másnap rendezik a bronzmeccset és a finálét.

A Kaposvár a korábban bokasérülést szenvedett és műtéten is átesett Geiger András mellett több játékosát is nélkülözni kénytelen a ZTE ellen, szerdán 16 órakor kezdődő első elődöntőben. "Csak az első mérkőzés előtt derül ki, hogy Pásztor és Milosevic tudja-e vállalni a játékot. Nem nyomasztja a csapatot a címvédő pszichikai terhe, nyugodtan készülünk, elemezzük a videofelvételeket. Ismerjük az ellenfeleinket, s tudjuk, hogy bármi lehetséges: a Dunaferr képes megszorítani a Vegyészt, de jóslásra nem vállalkozom" - mondta Tóth Róbert, a Kométa technikai vezetője.

Az ellenlábas és a kupa másik esélyesének tartott Kazincbarcika csapatánál Toma Sándor másodedzőt kérdeztük az esélyekről. "Profi a csapat, felkészült a pszichés terhelésekre is. Az edzések során a fő motiváció a belső késztetés erősítése volt. Sajnos Szalai Szabolcs sérült, Szekeres Tamás formája és sérülése azonban sokat javult, s ha jól teljesít a hátralévő egy-két edzésen, lehetőséget kaphat. Lényegében helyrejött Toronyai Miklós deréksérülése, sőt Morozov újra az univerzál szerepkört gyakorolja" - mondta Toma. Kazincbarcika egyébként ez évben ünnepli várossá nyilvánításának ötvenéves jubileumát, s így minden bizonnyal a röplabdacsapat kupagyőzelemmel kíván kedveskedni a születésnapon.

Az NB I-ben szereplő ZTE RC az esélytelenek nyugalmával készül a mérkőzésekre, ez a csapat második kupaszereplése a négyes döntőben. A korábban hozzájuk szegődött nyolc kaposvári játékos közül csak négy-öt fő kap szerepet a küzdelmekben. "Ezek a játékosok már játszottak korábban is nálunk, nem kíván semmi extrát a felkészítésük. Az esélytelenség számunkra nem sértő, megvannak az előnyei is: felszabadult játékot várok a csapattól, s ha az ellenfelek engedik, a saját játékunkat hozzuk. Számunkra a 3-4. hely a realitás, és valószínű, a Dunaferr ellen vívjuk majd a bronzmeccset" - fogalmazta meg várakozásait Váci Győző, a zalaegerszegiek szakvezetője.

Ruffing Péter vezetőedző szerint a Dunaferr stílusváltással készül meglepni ellenfeleit: "Nem kell nagy dolgokra gondolni: gyorsabb játékot és stabilabb nyitásfogadást szeretnék. Ennek érdekében megváltoztattam a kezdő felállást. A taktikát már több hete gyakoroljuk, nem csak a kupára, de a bajnokságra is készülünk egyúttal. A legutóbbi Kaposvár elleni mérkőzésen már látható jelei voltak az újításnak. Remélem, a négy között kis hibaszázalékkal fogunk játszani! Erre minden bizonnyal szüksége is lesz a dunaújvárosi csapatnak, mert a papírforma a Vegyész győzelmét sejteti a nyitó napon. Szeretnénk borsot törni az ellenfelek orra alá: higgadt, nyugodt játékkal talán lehet esélyünk."

A Magyar Kupa menetrendje:
szerda, 16.00: Kométa Kaposvár - ZTE RC
szerda, 18.00: Dunaferr - Vegyész RC Kazincbarcika
csütörtök, 14.30: mérkőzés a 3. helyért (az előző nap vesztes csapatai között)
csütörtök 17.30: döntő (az előző nap győztes csapatai között.)

Oszvald György