Vágólapra másolva!
Kétgólos előnyt (30-28) szerzett a Ferencváros a vendég dán Slagelse ellen a nőikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapásán, a Népligetben. A Dunaferr is bravúros győzelmet aratott, Pálingerék 31-26-ra nyertek a szerb-montenegrói Buducnost Podgorica otthonában. A Győr 28-26-os, azaz ledolgozható vereséget szenvedett a dán GOG Gudme otthonában, az EHF-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Női BL, negyeddöntő, első mérkőzés:
Ferencváros - Slagelse (dán) 30-28 (14-16)

Agresszíven kezdett a világklasszisokkal felálló dán csapat, és ellépett 4-2-re. Aztán két Tímea révén sikerült egyenlíteni: Sugár egyre többször hárított a kapuban, miközben a kisebb sérüléssel bajlódó Tóth a gólokat termelte (6-6). Fordításra viszont csak akkor maradt erő, amikor a Slagelse rövid hullámvölgybe került, mégpedig a 18. percben (10-9). Ez az állapot nem tartott sokáig, és az újból lendületbe került vendégek visszavették a vezetést (11-14). A szünet előtti hajrában emberelőnyhöz jutottak a hazaiak, s majdnem egyenlítettek is, de egy eladott labdából a vendégek ismét kétgólosra növelték előnyüket.

A folytatásban bátran játszott a Ferencváros, és hamar előnyhöz jutott (17-16). Ezt követően fej fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A dánok sokszor csak súlyos szabálytalanságok árán tudták megállítani a hazai rohamokat, de az emberelőnyös helyzetekből viszonylag jól jött ki az FTC.

A vendéglátó együttes hihetetlen akarással küzdött, és az 52. percben először vezetett három találattal (27-24). Aztán feljött a tavalyi EHF-kupa-győztes (27-26), de a hajrában ismét a lelkes Ferencváros pillanatai következtek. A Slagelse 18 mérkőzés után először kapott ki. A nagyon nehéznek ígérkező visszavágót vasárnap délben rendezik Koppenhágában.