Vágólapra másolva!
Már hónapok óta téma a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapatánál, hogy a 2004-2005-ös évadra még inkább erősíteni szeretnének. A csúfos Bajnokok Ligája-búcsú (kettős vereség a Ciudad Real elleni negyeddöntőben) után a klubvezetés gőzerővel tárgyal, információink szerint a héten több változást is bejelenthetnek a klubnál. Az elsőt mindjárt kedden: a klub 2+1 évvel meghosszabbította Iváncsik Gergő 2005-ig érvényes szerződését.

Kedden újabb kettő plusz egy évvel meghosszabbította Iváncsik Gergő 2005-ig érvényes szerződését a Fotex KC Veszprém férfikézilabda-csapata. A fiatal válogatott balszélső már a második, akivel sikerült megegyeznie a klubnak, a macedón átlövő, Kiril Lazarov egy hete fogadta el, írta alá az új kontraktust.

"Lazarov a csapat egyik legfontosabb játékosa, akire hosszú távon számítunk, és ennek első lépése a nyáron lejáró szerződésének megújítása. Egyelőre egy év szerepel a kontraktusban, amely azonban kettőre növekszik, ha sikerülnek az igazolási terveink. Kiro olyan csapatban akar kézilabdázni, melynek jó esélye van arra, hogy a legtovább jusson a nemzetközi porondon" - nyilatkozta dr. Hunyadfalvy Ákos, a Fotex KC elnöke a klub honlapján.

A sportvezető azt viszont nem árulta el, hogy kik a következő kiszemeltek, ám a különböző sajtótermékek hozzák-viszik a legfrissebb híreket. A horvát televízió, a HRT sportoldalán megjelent információ szerint az egyik kiszemelt az RK Zagreb 24 éves átlövője, Blazenko Lackovic, akit a német Flensburg és Kiel, illetve az Ademar Leon is csábít. Lackovic a Fotexben Zovko irányítása alatt játszhatna, míg Spanyolországban honfitársa, Pero Metlicic mellett játszhatna.

Ugyanezt az információt erősíti meg a macedón Dnevnik Szkopje és a spliti Slobodna Dalmacija is, míg a rijekai Novi Listben a Szeged elleni bajnokin megsérült Mirza Dzomba véli úgy, nem járnak távol az igazságtól a pletykák.

A néhány szurkoló a Fotex honlapjának fórumában hiányolja, hogy Zovko nem ad elég lehetőséget Tóth Józsefnek, s a kispadon "jegeli" a csapat egyik legjobb formában lévő játékosát, Fazekas Nándor kapust.

A Kisalföld Vasárnap reggel című hetilapja úgy tudja, Fazekas nyáron külföldre távozik, Csoknyai István befejezi pályafutását, de kérdéses Bartók Csaba és Ratko Nikolic sorsa is. Utóbbi helyére érkezhet az orosz Jevgenyij Lusnyikov, aki januári próbajátékán jó benyomást tett a veszprémi vezetőkre.

Kiszemelt még a szlovén jobbszélső, Vid Kavticnik is, aki kiválóan játszott a januári Európa-bajnokságon, s méltó utóda lehetne a horvát világbajnok jobbszélső Mirza Dzombának, aki éppen a spanyol Ciudad Realhoz szerződik.

Ami jó hír: a megyeszékhely önkormányzata és a Fotex Rt. korábbi együttműködésének megfelelően a közeljövőben ötven százalékkal megemeli a Fotex KCV pénzügyi támogatását, azaz anyagi problémák nem vetődnek fel a magyar férfikézilabda-sport fellegvárában.