Vágólapra másolva!
A házigazda magyar válogatott nyerte a nemzetközi nőikézilabda tornát, miután vasárnap 29-27-re legyőzte Dániát Győrben. Radulovics Bojana egymaga 15 gólt lőtt!

Eredmény:
Magyarország - Dánia 29-27 (13-13)
a magyar góldobók:
Radulovics 15, Ferling, Lovász 4-4, Kirsner 3, Pigniczki, Görbicz, Tóth 1-1

A két csapat legutóbb kedden, Aarhusban találkozott, akkor a dánok 29-18-ra nyertek, tehát itt volt a remek alkalom a visszavágásra.

Kicsit jobban kezdtek a hazaiak, és a sok hiba ellenére sikerült 5-3-ra elhúzniuk. Ezt követően viszont a skandinávok emberhátrányban egyenlítettek.

Később fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két együttes, s ez így volt egészen a félidő végéig.

A szünetben ünnepélyes ceremóniára került sor: ekkor írta alá Kiss István, a magyar szövetség elnöke, Sinka László főtitkár, valamint Staffan Holmqvist, az európai szövetség (EHF) elnöke és Michael Wiederer főtitkár azt a szerződést, amelynek értelmében decemberben Magyarország rendezheti a női Eb-t, miután a szervezők minden EHF-feltételnek megfeleltek.

A fordulást követően a dánok egy-két góllal vezettek, azonban a keményebb védekezésre váltó magyarok a 44. percben fordítottak (21-20). Ettől lendületbe jöttek a hazaiak, a hajrában már nem könnyelműsködtek, és ha nehezen is, de nyertek.

A torna végeredménye:
1. Magyarország 4 pont
2. Dánia 2
3. Hollandia 0