Vágólapra másolva!
Dr. Bodnár Zsigmond, a Westel Rt. vezérigazgató-helyettese, gazdasági igazgatója - egyszersmind a Domino-Honvéd férfi vízilabda-csapatának szakosztályelnöke - nem tartozhat a könnyen pánikba eső sportvezetők közé. A legutóbbi három esztendő magyar bajnokának, 2002 és 2003 BL-döntősének téli szereplését kommentálva mindenesetre nem kongatta meg a vészharangot.

- Nem tartott fejmosást a játékosoknak a Herceg Novi elleni döntetlen után?
- Ez nem az én dolgom, hanem Kovács Isván edzőé. Egyébként nem hinném, hogy ez a mostani Domino-Honvéd gyengébb lenne, mint a tavalyi, a tavalyelőtti vagy az azt megelőző. És nem is biztos, hogy rászolgálnak a fejmosásra. Felnőtt emberek ők, öten közülük olimpiai bajnokok, tudják jól, mi a teendőjük. Viszont nem lehet mindig győzni.

- A Vasastól elszenvedett kétgólos bajnoki vereséget követően Kovács István edző azt nyilatkozta, nem kizárt, hogy az angyalföldiek motiváltabbak voltak.
- Ezen miért csodálkozik? Tizenöt éve nem nyertek bajnokságot, mi meg az elmúlt három évben aranyérmesek voltunk. A sportban mindig sokkal nehezebb megőrizni a kivívott pozíciót, mint felkerülni a csúcsra. Természetes, hogy a trónkövetelő a motiváltabb.

- Nem inog Kovács edző széke?
- Dehogy inog. A szezon elején írtunk alá "Kovival" egy újabb, hároméves szerződést, amelyből még kettő és fél év hátra van. Nézze, sokan szeretnék kifúrni Pistát a helyéből, sokaknak csípi a szemét, hogy ebben az olimpiai bajnokoktól hemzsegő magyar vízilabdasportban neki nincs ötkarikás medáliája, mégis sikeres, sőt kiemelkedően sikeres szakvezető. Ő már akkor a Honvédot szolgálta, amikor még nem volt ennyi pénz, amikor még gyengébb volt a játékosanyag, sőt, jóval korábban, a kilencvenes évek elején is zajos sikereket ért el az akkori Újpesttel. Szakértelméhez nem is férhet kétség.

- Hogyan fordítható sikeresre a jelenleg meglehetősen balsikerű Honvéd-szezon?
- Egyes téves megállapításokkal ellentétben a sorsunk még mindig a saját kezünkben van, mindkét fronton. Ha a BL-ben megnyerjük hátralévő két mérkőzésünket Volgográdban és itthon a Jug Dubrovnik ellen, akkor a riválisok eredményeitől függetlenül továbbjutottunk. De még egy volgográdi döntetlen és a Jug legyőzése is elegendő lehet. A bajnokságban pedig a playoffban mindenki nulláról indul.

- De mi lesz, ha elúszik, mondjuk, a bajnoki cím?
- Semmi. A Vasas most ugyanolyan erős, mint mi vagyunk, ha szerencsésebbek a piros-kékek, miért ne lehetnének bajnokok. De mi már meghúztuk a következő lépést: leszerződtettük Benedek Tibort, s vele vissza fogjuk szerezni esetlegesen elvesztett hazai hegemóniánkat. Az olimpiai és világbajnok magyar válogatott fele a Vasasban, fele nálunk pólózik, miért ne győzhetne most a másik "fél"?

Ch. Gáll András