Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK hosszabbításban 85-84-re verte a vendég francia CJM Bourges együttesét, és 2-0-s összesítéssel bejutott a női-kosárlabda-Euroliga négyes döntőjébe. A sorozat másik magyar résztvevője, az Orsi Sopron hazai pályán legyőzte a francia Valenciennes-t, így ebben a párharcban harmadik mérkőzés dönt a Final Fourba jutásról.

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:
MiZo-Pécsi VSK - CJM Bourges (francia) 85-84 (24-21, 18-15, 8-13, 23-24, 12-11) - hosszabbítás után
Pécs, 6000 néző
vezette: Gorskov (orosz), Jelen (szlovén)
pontszerzők: Branzova 24, Tranquilli 21/3, Károlyi 15, Ambrus 10, Iványi 7, Keller 5, Szakács 3/3, illetve Drljaca 24, Fonseca 19/6, Godin 17, Dumerc 10, Poto 7/3, Ndongue 4, Marcauskaite 3

A két győzelemig tartó párharcot 2-0-s összesítéssel a Pécs nyerte és az április 16-i elődöntőben a jelenleg 1-1-re álló Euroleasing-Orsi Sopron - US Valenciennes (francia) párharc győztesével találkozik.

Álomkezdést produkált a MiZo-Pécsi VSK, nem egészen 4 perc elteltével már 11-0-ra vezetett. A megilletődött franciák idővel rendezték soraikat, és az első negyed végére csupán hárompontos hátrányba kerültek. A bolgár Branzova nyolc ponttal zárta az első játékrészt, amelyben ő volt a mezőny legeredményesebbje.

A folytatásban több pécsi ziccer kimaradt, ezért tudott a 13. percben fordítani a Bourges, amelyben a horvát válogatott Drljaca gyors egymásutánban tíz pontot ért el. A pécsiek játéka feljavult és a baranyai együttes Tranquilli vezérletével a szünetig hatpontos előnyre tett szert.

A harmadik negyedben Branzova fontos kosaraival még vezetett a hazai csapat, de már csak minimális különbséggel, ráadásul ezt a tíz percet elveszítette a Pécs.

Hallatlanul izgalmasan alakult az utolsó negyed, amelyben egyre több volt a személyi hiba. A rendes játékidő letelte előtt egy perccel három pont volt a vendégek előnye, mert a házigazdák tanácstalanok voltak támadásaban. Drljaca 9 mp-cel a vége előtt betalált, ekkor győztesnek látszott a Bourges, Branzova azonban 1,4 mp-cel a lefújás előtt, 70-73-as állásnál bedobta mind a három büntetőjét, így hosszabbítást harcolt ki.

A ráadást a pécsiek bírták jobban idegekkel, és bravúros győzelmükkel bejutottak az Euroliga legjobb négy csapata közé.

Rátgéber László, a Pécs vezetőedzője: "Ez volt életem egyik legnagyobb meccse, és a legfontosabb győzelem is edzői pályafutásom során."

(MTI)

Az Euroleasing-Orsi Sopron 69-65-re nyert a francia US Valenciennes ellen a nőikosárlabda-Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, s így kiegyenlítette a két győzelemig tartó párharcot. Az utolsó találkozóra csütörtökön a Valenciennes otthonábankerül sor.

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Euroleasing-Orsi Sopron - US Valenciennes (francia) 69-65 (18-15, 25-21, 16-14, 10-15)
pontszerzők:
Streimikyte 21/3, Kovacevic 16, Horváth 13/9, Zakaluzsnaja 8, Bielikova 5, Vajda 4, Szlimák 2, illetve Wauters 14, Bertal 14/6, Feaster 11/9, Brown 9, Le Drean, Lawson 6-6, Batkovic 5
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1

A hazai csapat remekül védekezett az első negyedben, és kis előnyt szerzett. Ezt követően fokozatosan, lassan nőtt a különbség. Az utolsó játékrészben a Valenciennes mindent egy lapra téve agresszíven támadott, miközben a védekezése is feljavult.

Ennek ellenére nem sikerült ledolgoznia hátrányát, és a Sopron bravúrral kiharcolta, hogy sorsdöntő összecsapásra kerüljön sor csütörtökön.

(MTI)

Tisztességes Orsi-helytállás/sport/csapat/kosarlabda/20040302pvskbravur.html?pIdx=1