Vágólapra másolva!
Fordulatos mérkőzésen 25-25-ös döntetlent játszott a Győri Graboplast ETO KC a vendég Ferencvárossal a nőikézilabda NB I vasárnapi rangadóján, és minden bizonnyal a címvédő Dunaferr mögött a második helyen végez az alapszakaszban, míg a fővárosi együttes lesz a harmadik.

Eredmény:
Győri Graboplast ETO KC - Ferencváros 25-25 (17-12)
gólszerzők:
Mehlmann 7, Dokic, Vérten 5-5, Görbicz 4, Nitescu 3, Juhász 1, illetve Mravikova 8, Tóth 4, Uhrakova, Pádár, Kocsik 3-3, Kirsner 2, Rábai, Barna 1-1

A Bajnokok Ligája-negyeddöntős Ferencváros csütörtökön a Népligetben kapott ki a Dunaferrtől, így nem engedhetett meg magának még egy vereséget. Az EHF-kupában a legjobb nyolc közé került hazaiak jól kezdtek, Sirina remekül védett, míg a gyors támadásokat gólokkal zárták (5-2). Ezután rendezte sorait a vendégegyüttes, Sugár egyre többet védett, az indításokból pedig Mravikova talált be (6-6). Az ETO ekkor újított, az FTC pedig csak szabálytalanságok árán tudta megállítani a próbálkozásokat. A fővárosiak sorozatban hat percig játszottak emberhátrányban, és ezt kitűnően használta ki a hazai együttes (15-9).

A második félidő elején még rövid megmaradt a négy-öt gólos különbség, azonban a vendégek egyre nagyobb iramra kapcsoltak, és megkezdték a felzárkózást. Ebben segítségükre volt, hogy Sugár most már parádézott, Mravikova pedig nem hibázott, ráadásul a Győr sokat volt emberhátrányban. A játékrész derekán aztán egyenlő lett (21-21), majd újabb öt perc elteltével először vezetett a Ferencváros (23-24). Ez azonban nem tartott sokáig, mert a hazaiak védekezése feljavult, és hosszú ideig nem kaptak gólt, és fordítottak (25-24), de a Fradi gyorsan egyenlített.

A hajrában mindkét csapat előtt lehetőség nyílt a győzelem megszerzésére, de kimaradtak a helyzetek. Szinte hihetetlen, de az utolsó hat és fél percben nem esett újabb gól. A döntetlen igazságos, de inkább a Győr ért vele sokat, mert gyaníthatóan riválisa előtt végez az alapszakaszban (ha csak nem botlik a hátralévő két fordulóban), és több bónuszponttal vághat neki a rájátszásnak.

További eredmények:
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Váci NK 38-27 (19-12)
Békéscsabai ENK - DVSC 21-19 (13-10)
Esztergomi KSE - Vasas SC 22-27 (10-12)
Dunaferr SE - Hódmezővásárhelyi NK 32-13 (16-7)